Rotterdam,
24
mei
2022
|
09:54
Europe/Amsterdam

Lowlander presenteert haar eerste landelijke Out Of Home campagne

Biermerk laat heel het land kennis maken met botanisch brouwen

Samenvatting

Botanisch brouwer Lowlander presenteert haar eerste landelijke Out Of Home campagne om consumenten kennis te laten maken met de kracht van botanicals en zo nog meer bekendheid te genereren voor het merk. De 360° Botanical Explosion campagne is door heel het land te vinden aan de hand van digitale billboards, proximity marketing en in-store marketing in deelnemende winkels. 

Botanical Explosion knalt door het land
Na zes jaar is Lowlander inmiddels het twee na grootste onafhankelijke speciaal biermerk van Nederland. En met een enorme groei in distributie van Groningen tot Maastricht is het de hoogste tijd om de consument kennis te laten maken met de botanische smaken van fruit, kruiden en specerijen die de Lowlander bieren zo bijzonder maken door middel van een grote, landelijke campagne. "Wij weten inmiddels op basis van zowel onderzoek als jarenlange ervaring dat botanicals enorm smaakvolle bieren creëren maar ook dat consumenten botanicals enorm waarderen; 95% van de consumenten heeft van botancials gehoord en 84% is het erover eens dat het eten en drinken met botanicals een meer natuurlijke smaakervaring geeft. Daarom zien we deze landelijke campagne als de ideale kans om in het voorjaar, wanneer alles in bloei staat, consumenten de kans te geven om een explosie van botanische smaken te ervaren en op die manier kennis te maken met Lowlander”, aldus Lowlanders Chief Botanical Officer Frederik Kampman.

De 360° Botanical Explosion campagne van Lowlander zal door het hele land te zien zijn op billboards met een totaal bereik van 6 miljoen media impressies. Daarnaast is de campagne te zien door middel van digitale proximity advertentie voor consumenten die in de buurt van een bar, restaurant of winkel zijn waar Lowlander geschonken wordt, op evenementen en in de horeca waarbij uitgebreide proeverijen zullen worden georganiseerd van bier en botanicals. Als laatste kun je de campagne uiteraard ook op de winkelvloer vinden door middel van displays and point of sale materiaal.

Over Lowlander Botanical Beers
Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. Elk van de botanisch gebrouwen bieren heeft een uniek verhaal en unieke smaak. Lowlanders “Chief Botanical Officer” Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever distilleerderijen, zowel in Nederland als over de grens. “Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen”. En zo ontstond het idee voor Lowlander. Tegelijkertijd is Lowlander zich ervan bewust dat we de schoonheid en de voordelen van de natuur nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. Als trots lid van 1% For the Planet heeft Lowlander de ambitie om in 2030 volledig Nature Positive te zijn.

Lowlanders botanisch gebrouwen assortiment bestaat uit de White Ale, Floral Ale, Indonesian Pale Ale, de klimaatpositieve Cool Earth Lager, een zomerse Tropical Ale, Organic Blonde Ale , Autumn I.P.A. en de Winter I.P.A. Het low & no assortiment van Lowlander bestaat uit een laag-alcoholisch bier Ginger & Lime Leaf van 2,5%, en de non-alcoholische bieren 0.00% Wit, 0.3% I.P.A., 0.3% Organic Blonde Ale, 0.3% Cool Earth Lager en 0.3% Tropical Ale. Daarnaast heeft Lowlander recentelijk ‘s werelds eerste natuur positieve gin aan haar assortiment toegevoegd.