Rotterdam,
26
maart
2024
|
11:28
Europe/Amsterdam

Maak kennis met de innovatieve lactosevrije slagroom van Milram

Vernieuwende slagroom geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie

Samenvatting

Bremen/Hoogeveen, 26 Maart 2024. Steeds meer mensen hebben helaas te maken met een lactose-intolerantie, maar willen wél graag blijven genieten van slagroom, taart en romige sauzen. Met de lactosevrije slagroom van Milram is dat mogelijk. Het product kan zowel warm als koud gebruikt worden en heeft een hoog, luchtig volume, waardoor het op dezelfde wijze bereid kan worden als reguliere slagroom. Het van oorsprong Duitse Zuivelmerk Milram, onderdeel van de DMK Group, is afgelopen december in Nederland geïntroduceerd op de Foodservicemarkt. De innovatieve lichtzoete lactosevrije slagroom van het merk werd zelfs direct genomineerd voor een Horecava Innovation Award. Dit budgetvriendelijke product kent dezelfde toepassingen als reguliere slagroom, met de unieke eigenschap dat het geschikt is voor mensen met een lactose-intolerantie.

De vraag naar waardige zuivelvervangers neemt de afgelopen jaren enorm toe. Zo’n 2 procent van de volwassen Nederlanders lijdt aan een lactose-intolerantie1, waardoor zij vervelende (darm)klachten kunnen krijgen na het eten of drinken van producten waarin lactose is verwerkt. Het is de meest voorkomende voedselallergie in ons land (het komt zelfs vaker voor dan een glutenallergie, notenallergie en koemelkallergie). Milram’s lactosevrije slagroom heeft uitstekende toepassingsmogelijkheden voor gebruik in allerlei recepten en kan worden genuttigd door mensen met een lactose-intolerantie. Het is een vernieuwend product en zeer interessant als vervanger voor alle gerechten waarin slagroom is verwerkt. Met deze innovatieve zuivelvervanger van Milram bereiden chefs in een handomdraai dezelfde gerechten als ze gewend zijn, zonder verlies aan smaak of kwaliteit.

1. Bron: https://www.zuivelengezondheid.nl/wp-content/uploads/2018/05/Feiten-en-cijfers-over-lactose-intolerantie.pdf

Kenmerken en voordelen van de lactosevrije slagroom van Milram

Milram’s lactosevrije hoogwaardige slagroom is niet alleen een uitkomst voor gasten die te maken hebben met een lactose-intolerantie, het is ook voor chefs een ideaal product om mee te werken. Zij kunnen hun vertrouwde gerechten nu namelijk zonder zorgen serveren en op dezelfde manier bereiden. De lactosevrije slagroom bestaat voor 35% uit vet, heeft een romige structuur en smaak en is gemaakt van 100% koemelk (het lactosegehalte is minder dan 0,01% per 100 gram). Het heeft een goed opklopvolume, de standkwaliteit is hoog (zelfs na 48 uur), de kleur is mooi wit en de lactosevrije slagroom is ook zeer geschikt om te gebruiken bij de bereiding van warme gerechten.

Door het voorproces is de smaak van de lactosevrije slagroom van zichzelf al iets zoeter omdat de omgezette lactose in glucose en galactose een zoet nootje geeft. Daardoor hoeft er minder of zelfs geen suiker te worden toegevoegd. Dankzij de hoge standvastigheid is het ook een prettige slagroom om te gebruiken in de bereiding van desserts.

Recepten voor het voorjaar

Van cakes tot taart en iced cappucccino: de lactosevrije slagroom van Milram is een uitstekend product voor chefs om te gebruiken in deze fijne voorjaarsrecepten. Kleurrijke

cupcakes fleuren elke koffietafel op en kunnen ook los worden aangeboden. Voor de finishing touch kan de lactosevrije slagroom stijf opgeklopt worden. Deze heerlijke passievruchtentaart is een lust voor alle zintuigen. De frisse, fruitige taart is lekker luchtig en smaakt heerlijk. Een goede iced cappuccino is lekker verfrissend op een zonnige dag en gemakkelijk te bereiden: meng een kopje espresso met 150 gram suiker en 500ml lactosevrije slagroom. Verdeel het mengsel over 10 glazen en laat het 2 uur invriezen. Garneer met extra slagroom (stijf geklopt met suiker) en top het af met bijvoorbeeld geraspte chocolade. In sommige recepten staat de normale slagroom in de ingrediëntenlijst, deze kan 1-op-1 vervangen worden door de lactosevrije variant.

Milram heeft nog twee lactosevrije gebruiksklare producten in het assortiment: Crème Brûlée en Panna Cotta.

Over de DMK Group:

Met ongeveer 6.600 medewerkers op meer dan 20 locaties in Duitsland, Nederland en andere internationale hubs, verwerkt Duitslands grootste zuivelcoöperatie melk tot voedingsmiddelen van de hoogste kwaliteit. Het productportfolio varieert van kaas, zuivelproducten en ingrediënten tot babyvoeding, ijs, weiproducten en veganistische producten. Merken als MILRAM, Oldenburger, Uniekaas, Alete Bewusst en Humana zijn zeer vertrouwd bij consumenten in Duitsland en daarbuiten, waardoor het bedrijf een belangrijke speler is in zijn thuismarkt en geselecteerde doelmarkten over de hele wereld. Als een van de grootste leveranciers aan de Duitse levensmiddelendetailhandel en met een omzet van 5,5 miljard euro is DMK Group een van Europa's toonaangevende bedrijven in de levensmiddelenindustrie.

Boilerplate

Meer informatie over Milram Food-Service in Nederland:

Website: www.milramfoodservice.nl

Catalogus: www.milramfoodservice.nl/downloads (gratis te downloaden)

Instagram: www.instagram.com/milramfoodservicenl