Rotterdam,
17
mei
2018
|
15:39
Europe/Amsterdam

MaHo: het nieuwe SOHO van Rotterdam!

Winkelgebied groeit uit tot broedplaats voor creatieve ondernemers met eigen identiteit

Samenvatting

Aan de rand van het Rotterdamse winkelhart vind je het gezellige MaHo-kwartier: een knus gebied vol inspirerende boetieks en talloze nieuwe horecaconcepten. Het ‘Soho van Rotterdam’ is dé plek voor liefhebbers van lekker eten, unieke vintage, bijzondere labels en inspirerend design.

Onontdekt stukje Rotterdam
In elke wereldstad bevinden zich nog redelijk onontdekte buurten waar je de beste horecazaakjes, hidden bars en talloze vintage winkels vindt. Denk aan hippe wijken als El Bourne in Barcelona, Soho in New York en Shoreditch in Londen. Oftewel: buurten die je voor een geslaagde citytrip echt niet mag overslaan. Met het MaHo-kwartier heeft ook de Maasstad nu haar eigen place to be. In MaHo zijn talloze bars en restaurants te ontdekken, elk met een unieke keuken en interieur. Ook liefhebbers van bijzondere designkleding en vintage finds kunnen in de leuke straten hun hart ophalen. Eigenzinnige speciaalzaken maken een bezoek aan het MaHo-kwartier meer dan waard.

Maagd van Holland
Vraag een willekeurige Rotterdammer naar het Scheepvaartkwartier of Delfshaven en hij wijst je blindelings de weg. Het oude en centraal gelegen MaHo-gebied daarentegen is nog niet bij iedereen bekend wat het gebied bijzonder, spannend en authentiek maakt. Het MaHo-kwartier - afkorting van de ‘Maagd van Holland’ - bevindt zich tussen de Pannekoekstraat, Botersloot en Nieuwemarkt, vlak achter publiekstrekker De Markthal en vijf minuten lopen van Station Blaak. Het winkel- en horeca-aanbod in de wijk blijft ver weg van grote winkelketens en is een unieke, groene wijk midden in de stad vol onderscheidende en gepassioneerde ondernemers.

Kunstenaars, muzikanten en partygoeroes
Hoewel het MaHo-gebied nog niet bij iedereen bekend is, weet een bepaald publiek onder de Rotterdammers de winkels en restaurants in deze hippe area al te vinden en druppelen ze uit alle hoeken van de stad binnen voor 'fêteer in het MaHo kwartier'. Grote kans dus dat je op het terras naast een Rotterdamse kunstenaar of muzikant neerstrijkt. Stylisten halen hun inspiratie en fashion finds uit deze buurt en de Rotterdamse partygoeroes brengen er hun brakke zondag door. De dorpse vibe midden in een metropool is in MaHo goed te voelen.

Van Pizza ai Funghi tot fancy fashion
In het MaHo-kwartier kun je een hele dag vertoeven. Er zijn talloze bars en restaurants te ontdekken, met elk een eigen keuken en interieur. Van vers gedraaid koekjesdeeg met biologische toppings of sappig fruit bij Baker’s Dough, tot een chique snack van stoofvlees en friet met gin-tonic en kaviaar bij Tante Nel. Voor een traditionele Indonesische rijsttafel of overheerlijke noedels ga je langs bij Anugrah  en Noo.Me. Ook andere wereldkeukens zijn te vinden in de buurt. Zo kun je oesters slurpen bij Brasserie Pierre, Spaanse pintxos proberen bij Pix, steenovenpizza’s eten bij De Pizzabakkers of smullen van Griekse delicatessen bij Deli Griek. Nieuwste aanwinst op de Pannekoekstraat is Restaurant Aji, het vierde restaurant van sterrenchef Mario Ridder met betaalbare topgerechten.

Verder zijn in dit gebied vele boetieks te vinden met de nieuwste trends. Bij OU. Boutique Stories shop je kleding van verschillende merken van gegarandeerde hoge kwaliteit. Wil je je kast uitbreiden met elegante en vrouwelijke signature pieces? Dan kun je ook een kijkje nemen bij Very Cherry. De nieuwste en hipste brilmonturen scoor je bij Ace & Tate en voor een echte knipbeleving ben je bij Mixtbaby bij het juiste adres: hier wordt zónder spiegel geknipt, zittend aan een lange tafel omringd door unieke kunstwerken (die ook nog te koop zijn!). Naast unieke horeca en hippe boetieks, kenmerkt het MaHo-kwartier zich ook door een mix van voor-en naoorlogse bouw. Met in het hart van het gebied het standbeeld ‘De Maagd van Holland’ uit 1874 van beeldhouwer Joseph Graven.

Overige informatie over MaHo
Locatie : Botersloot, Pannekoekstraat en Nieuwmarkt Rotterdam
Website : www.mahorotterdam.nl
Facebook : www.facebook.com/mahorotterdam

Boilerplate

Persinformatie
Indien u hoog resolutie beeldmateriaal of meer informatie over MaHo wilt, neemt u dan contact op met Kirsten van Wijk via kirsten@misspublicity.nl of bel 010 214 0593. Ook kunt u een kijkje nemen in de speciaal voor deze klant ingerichte pressroom via onze website www.misspublicity.nl. Buiten kantooruren belt u met 06 53 15 92 35.