Rotterdam,
09
september
2021
|
09:44
Europe/Amsterdam

Gezond de wintermaanden in met Manuka honing van Manuka New Zealand

Hoogwaardige honing met unieke geneeskrachtige en helende eigenschappen

Samenvatting

‘Manuka Honing is perfect om je gezondheid gedurende het hele jaar een boost te geven’, zegt Micha Meuwessen, oprichter en directeur van Manuka New Zealand, met het Europees distributiecentrum gevestigd te Schiphol.

De bijzondere Manuka honing van Manuka New Zealand is een Nieuw-Zeelands wonder. De exclusieve Manuka honing staat bekend om de unieke geneeskrachtige en helende eigenschappen. Dat weet de Maori-bevolking al langer, zij gebruikt de Manuka struik reeds eeuwenlang als ontstekingsremmer en natuurlijk geneesmiddel voor spijsverterings-, orale en huidaandoeningen. Naar de bijzondere eigenschappen van de Manuka honing is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan door Nieuw-Zeelandse, Duitse en Japanse wetenschappers. Het merk onderscheidt zich in de markt door hoogwaardige en unieke producten te ontwikkelen op basis van rauwe Manuka honing.

Wat Manuka New Zealand Manuka honing zo uniek maakt
Manuka honing vindt haar oorsprong in Nieuw-Zeeland waar Manuka New Zealand haar honing produceert, verwerkt en verpakt. Manuka honing wordt gekenmerkt door de natuurlijke aanwezigheid van de stof MGO (Methylglyoxal (gemeten in mg/kg)).  Manuka New Zealand produceert rauwe manuka honing met verschillende MGO waardes oplopend tot de zeer unieke MGO 1000+.  Manuka New Zealand produceert uitsluitend rauwe MGO monoflorale Manuka honing afkomstig uit haar eigen houten bijenkorven. Deze bevinden zich op de meest onaangetaste en ongerepte locaties in Nieuw-Zeeland waar de Manuka slechts enkele weken per jaar in bloei staat.

Gezondheid en beauty
Manuka honing is perfect om je gezondheid gedurende het hele jaar een boost te geven. Het hoge gehalte aan Methylglyoxal (MGO) geeft het lichaam een extra boost in tijden waarin de weerstand wat lager kan zijn. Ook als beautyproduct is Manuka honing heel geschikt, bijvoorbeeld als masker en op eczeemplekken. Manuka New Zealand’s hoogwaardige Manuka Oil is een essentiële olie, uitsluitend gemaakt van de Leptospermum Scoparium (Native Manuka Bush) welke gebruikt wordt voor huidverzorging, voetverzorging, als hulpmiddel bij kleine wondjes en is een weldaad indien toegevoegd aan een shampoo, bodylotion of masker.

Manuka New Zealand heeft daarnaast een unieke zeep en hoogwaardige tandpasta ontwikkeld; allebei met 100% natuurlijke ingrediënten, vrij van microplastics en beiden op basis van de Manuka New Zealand’s MGO Manuka honing.

Wetenschap
Manuka New Zealand heeft een partnership met Maag-Darm-Leverarts Robert Laheij (afdeling Gastro-enterologie en Hepatologie, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) waarbij onderzoek wordt gedaan naar de behandeling van de bacterie Clostridium difficile in combinatie met Manuka honing MGO 550+. In de afgelopen jaren is Manuka honing onderzocht op haar unieke wetenschappelijk onderbouwde kwaliteiten en kenmerken door vele wetenschappers wereldwijd.

Manuka honing is de eerste honing die zo uitgebreid is onderzocht en erkend door wetenschappers en medische experts vanwege de volgende opmerkelijke eigenschappen:

  •  
  • Ontstekingsremmend
  • Het in staat zijn om de biofilm (van o.a. tandplaque) van bacteriën te verwijderen
  • Hydraterende werking als toevoeging aan water (bijvoorbeeld voor sporters)
  • Hydraterend en voedend, geschikt voor de droge of probleemhuid
  • Als natuurlijke zoetstof in voeding

Bijenbeschermingsprogramma
Als onderdeel van hun duurzame bijenbeschermings- en gezondheidsprogramma heeft Manuka New Zealand, naast eigen toegewijde imkers, een specialistische bijenteler en seizoensgebonden bijenteeltinspecteurs in dienst. Manuka New Zealand beheert momenteel meer dan 300 bijenkorven met vele miljoenen bijen in enkele van de meest landelijke gebieden op zowel het Noorder- als het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. De bijen worden uitsluitend gevoed met hun eigen honingvoorraad die ze vanaf halverwege het seizoen in hun bijenkorven hebben opgebouwd om zo de wintermaanden in Nieuw-Zeeland te kunnen doorstaan.

Duurzame verpakkingen
Manuka New Zealand gebruikt PET verpakkingen geschikt voor voeding (BPA-vrij), dat 46% minder broeikasgassen en 55% minder energie verbruikt in vergelijking met een glazen pot. Alle PET verpakkingen zijn zelfs 100% recyclebaar en worden gemaakt in Nieuw-Zeeland. Manuka New Zealand investeert elk jaar 1% van haar wereldwijde omzet in milieuprojecten; zowel lokaal in Nieuw-Zeeland als wereldwijd.

Over Manuka New Zealand
Manuka New Zealand produceert uitsluitend rauwe Manuka honing. Dit betekent dat deze honing niet extra wordt gefilterd of belucht en de temperatuur tijdens de productie nooit hoger wordt dan die zoals in de bijenkorf. Alle Manuka honing van Manuka New Zealand is monofloraal en gewonnen uit eigen bijenkorven en wordt uitsluitend geproduceerd, verwerkt en verpakt in Nieuw-Zeeland.