21
februari
2022
|
14:02
Europe/Amsterdam

Waarom de rauwe honing van Manuka New Zealand zo goed voor je is

Samenvatting

Rauwe honing is precies zoals de natuur het heeft bedoeld: puur en onbewerkt. De rauwe Manuka honing en unieke eigenschappen van Manuka New Zealand zijn wetenschappelijk onderbouwd.  Tijdens het productieproces blijven vitaminen, mineralen en nutriënten intact. Deze rauwe honing vormt de basis van de hoogwaardige producten van Manuka New Zealand. De hoge waarden aan MGO (methylglyoxal) tot wel 1200+, die van nature aanwezig zijn in Manuka honing staan garant voor een uitstekende kwaliteit.

Honing zoals de natuur het heeft bedoeld
De rauwe onbewerkte Manuka honing van Manuka New Zealand is puur en wordt niet verhit. Bij de productie van de meeste honing tot een vloeibare (crème) variant zorgt de verhitting en beluchting ervoor dat belangrijke enzymen kapot worden gemaakt en nutriënten verloren gaan. Hoewel rauwe honing donkerder kan zijn dan vloeibare honing, is de kwaliteit ervan vele malen beter. Het heeft de van nature aanwezige vitaminen, mineralen en nutriënten namelijk behouden. Wist je dat het een hardnekkig fabeltje is dat gekristalliseerde honing ‘oud’ is? Honingkristallisatie zorgt voor het behoud van de rijke smaak en een goede kwaliteit en geeft aan dat honing echte honing is. In de warme omgeving van een bijenkorf is honingsuiker stabiel in opgeloste vorm, maar bij lagere temperaturen vormt honingsuiker kristallen en wordt het een vaste substantie.

De rauwe honing van Manuka New Zealand krijgt doordat het niet verhit, verwerkt of belucht is geweest, een unieke, iets wat stevige textuur. En de smaak? Die is bloemig, licht kruidig en uniek. Een perfecte, rauwe Manuka honing als ondersteuning voor je dagelijkse gezondheid.

MGO: wat is dat precies?
Op alle producten van Manuka New Zealand vind je de MGO-waarde. De stof MGO (Methylglyoxal) is in grote hoeveelheden aanwezig in de honing van Manuka. Wetenschappers ontdekten in 2006 hoe bijzonder de uitzonderlijk hoge niveaus van MGO zijn. Hoe hoger de waarde, des te meer van deze unieke bioactieve stof aanwezig is. Elke honing bevat deze bioactieve stof, maar geen enkele heeft zo’n hoog percentage als Manuka New Zealand, tot wel MGO 1200+. De hoogte van de MGO-waarde staat gelijk aan de hoeveelheid milligram Methylglyoxal die Manuka honing per kilogram bevat. Het MGO logo op de verpakkingen van de Manuka honing waarborgt dat de waarde in een laboratorium is gecontroleerd op de aanwezigheid en hoeveelheid van de stof.

Over Manuka New Zealand
Manuka New Zealand produceert uitsluitend rauwe Manuka honing. Dat betekent dat deze honing niet extra wordt gefilterd of belucht en de temperatuur tijdens de productie nooit hoger wordt dan die zoals in de bijenkorf. Alle Manuka honing van Manuka New Zealand is monofloraal, gewonnen uit eigen bijenkorven en wordt uitsluitend geproduceerd, verwerkt en verpakt in Nieuw-Zeeland. Tevens is er een streng bijenbeschermingsprogramma gerealiseerd door het team en haar imkers van Manuka New Zealand. Met name de verzorging van de bijen na de oogst is hierbij opvallend; 10 procent van de Manuka honing blijft achter voor de bijen zodat deze niet bijgevoerd hoeven te worden met suikerwater. De bijen eten hun eigen honing en verzekeren zich zo van sterke kolonies in de toekomst. Naast haar unieke Manuka honing onderscheidt het merk zich door producten, zowel voeding als cosmetica, te ontwikkelen op basis van rauwe Manuka honing.

Boilerplate

Meer informatie over Manuka New Zealand
Telefoon:        +31(0)20 820 51 10    
Website:         https://www.manukanewzealand.eu 
E-mail:            media@manukanewzealand.eu        
Facebook:      https://www.facebook.com/rawmanukahoney 
Instagram:      https://www.instagram.com/manuka.newzealand/
Verkrijgbaar:   Ontdekdenatuur.be, Vitaminstore.nl, Gezondheidaanhuis.nl, Bewustwinkelen.nl