Rotterdam ,
10
april
2017
|
17:25
Europe/Amsterdam

Markthal beide dagen open met Pasen

Paashaas rent zich in zweet tijdens marathon Rotterdam om in shape te komen voor paasweekend

Samenvatting

De Markthal is meer dan een iconisch gebouw. Het is van, voor en door Rotterdammers en daarom haakt het op elk groot evenement in de stad in. Zo konden er de afgelopen dagen aanmoedingsborden worden gemaakt in de marathonunit in de Markthal. Zo’n 2000 marathonbezoekers gaven hier gehoor aan en schreven op de borden met stiften bemoedigende woorden toe aan de lopers. Onder het motto ‘gaan met die banaan’ deelde de Markthal ook nog eens 2500 gratis lekkere rijpe bananen uit, die de toeschouwers op hun beurt bij de finish aan de lopers konden uitdelen. De Markthal Paashaas greep de marathon aan om alvast in shape te komen en rende langs het marathonparcours om flyers uit te delen over de aankomende paasactiviteiten. Want voor het eerst sinds de opening in 2014 is de koopkathedraal met de Pasen beide dagen open. Een heerlijke paaslunch bij Jamie’s of een echt Italiaans paasei bij Arjaa’s, het kan allemaal aankomende weekend in de Markthal. Daarnaast kunnen kinderen als paashaas rond hupsen, kunnen ze meedoen aan een kleurwedstrijd en natuurlijk kunnen er eieren worden gezocht.

Paashaas
Niet alleen tijdens grote evenementen valt er van alles te beleven in de Markthal. Voor het eerst sinds de opening in 2014 is het foodwalhalla beide paasdagen geopend. Zondag werd dit al op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht tijdens de marathon. De Paashaas heeft zich dit weekend, net als de marathonlopers, in het zweet gewerkt tijdens de marathon. Gehuld in een sporttenue hupste hij vrolijk langs de route om flyers uit te delen met daarop de verwijzing naar de paasactiviteiten dit weekend. De Paashaas is er in ieder geval helemaal klaar voor om er met beide paasdagen een feest van te maken in de Markthal.

Pasen
Het Paasweekend is de ideale gelegenheid om met vrienden en familie een bezoek te brengen aan de immens populaire koopkathedraal. Proef er de allerlekkerste hapjes bij de tientallen verschillende marktkramen. Zet je tanden in prachtige paaseieren en paashazen. Of strijk neer bij een van de vele restaurants voor een uitgebreide paaslunch of -diner. ,,Dit jaar gaan we niet alleen op Tweede Paasdag open, maar ook op de Eerste Paasdag. We willen iedereen ruimschoots de gelegenheid geven om te komen genieten van al het lekkers dat de Markthal te bieden heeft. Daarnaast is er voor de kids van alles te doen’’, aldus Ilhan Murat Cifci, bestuurslid ondernemersvereniging en eigenaar van Ekmekci. Zo kunnen kinderen met een paashaasoortjes over een parcours van strobalen door de Markthal duikelen. Ook kunnen ze meedoen met een kleurwedstrijd waarbij ze een prachtige kleurplaat van de Markthal in mogen kleuren. Beide dagen wordt er ieder uur een winnaar gekozen die een zoete lekkernij wint. Tenslotte kunnen de kinderen ook nog op de foto met de Paashaas.

Algemene informatie Markthal
Markthal Rotterdam, de eerste overdekte marktvloer van Nederland, is op 1 oktober 2014 door koningin Maxima geopend. Stockholm, Barcelona, Valencia, Kopenhagen. Bijna iedere wereldstad heeft er één: een overdekte food markt. Op vijf minuten loopafstand van de Koopgoot, in het opkomende Laurenskwartier aan de Binnenrotte, staat de spectaculaire hoefijzervormige boog. Kijken, proeven, eten, koken, kopen en verkopen, het kan allemaal onder de boog. Een combinatie van lokale producenten én bekende namen, zoals Elbnuts, Monsieur Saucisson, Le Perron, 21 Pinchos, Mart Café en Jamie’ s Italian. De boog zelf biedt plaats aan 228 unieke huur- en koopappartementen. Een verrassende combinatie van architectuur, food, shoppen, uit eten, werken en leven.

Boilerplate

Overige informatie Paasweekend in de Markthal
Website : https://www.markthal.nl/
Facebook : www.facebook.com/indemarkthal/
Instagram: https://www.instagram.com/markthal/