Rotterdam,
05
april
2018
|
09:56
Europe/Amsterdam

Markthal steunt Voedselbank Rotterdam

Samenvatting

Het tegengaan van Voedselverspilling is een onderwerp waar de ondernemers in de Markthal dagelijks mee bezig zijn. Voedselbank Rotterdam streeft naar het voorkomen van verspilling van goed voedsel.De Markthal wil, waar mogelijk, de Voedselbank hierin steunen. Een samenwerking is dan ook een logische stap. Als kick-off van deze samenwerking worden deze week de pakketten voorzien van bananen. Dit is in lijn met de slogan ‘Gaan met die banaan’, die te zien is op de façade van het Rotterdamse icoon.

“Voedsel of liever gezegd eten is waar het hier om draait” aldus Dimitri Ikonomoy eigenaar van Grieks restaurant Elliniko. “Als Rotterdamse Markthal zetten wij ons graag in voor de Rotterdamse Voedselbank. We bieden een podium voor acties die de Voedselbank helpt om hun goede werk te kunnen doen. Denk alleen al aan het werven van vrijwilligers, het inzamelen van boodschappen, maar we gaan ook helpen met het vullen van de pakketten.”

Caroline Slijkerman: “Voedselbank Rotterdam maakt wekelijks 2300 voedselpakketten, en biedt die gratis aan, aan de armste mensen onder ons. Dat doen wij uitsluitend met vrijwilligers. Wij verstrekken voedsel wat gedoneerd wordt. En iedereen die bijdraagt is welkom, vanzelfsprekend zijn we met de steun van de Markthal heel erg blij en we kijken uit naar meer gezamenlijke acties!”.

Boilerplate

Over de Markthal
Op een historische plek aan de Binnenrotte, direct naast station Blaak en de grootste buitenmarkt van het land, staat de Markthal. Een enorme marktvloer omgeven door een boog met appartementen. De vorm, het kunstwerk aan de binnenzijde en de hoogte maken de Markthal spectaculair. Het unieke van het ontwerp schuilt niet alleen in de vorm en omvang, maar vooral in de wijze waarop de verschillende functies bij elkaar zijn gebracht. Nergens ter wereld is de combinatie van een grote overdekte versmarkt, (food)winkels, horeca, een supermarkt, woningen en een ondergrondse parkeergarage onder één dak te vinden.

Ontdek het zelf; goed eten, elke dag.

Locatie: Markthal, Ds. Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ, Rotterdam
Website: www.markthal.nl
Facebook: www.facebook.com/indemarkthal
Instagram: @markthal