Rotterdam,
28
augustus
2017
|
13:48
Europe/Amsterdam

World Port Busker Festival in Markthal

Samenvatting

Tijdens Wereld Haven Dagen vindt het eerste World Port Busker Festival plaats en ook in de Markthal! World Port Busker festival is een festival waarin straatmuzikanten uit binnen- en buitenland naar Rotterdam komen.

Programma 1 september

17.00 uur CQMD
Franse funk met een laagje rocksteady en een vleugje ska. CQMD is een 7-koppige brassband uit Parijs die in 2015 hebben opgetreden op Lowlands.

18.00 uur Lizzy V
Geboren in Rockanje is deze Gigstarter Artiest (2014) goed onderweg met een ontluikende muziekcarriere. Ze kwam op de radar van de bekende Amerikaanse producer Louis Henry Sarmiento. Aan de andere kant van Atlantische oceaan openen heel wat deuren voor Lizzy, maar nu nog even in Rotterdam: Lizzy V!

19.00 uur Convoi Exceptional
Rock and Roll op trommels & sax. Drie straatmuzikanten die de ware aard van Rock and Roll begrijpen: spelen, spelen, spelen! Zweten, swingen en dansen! De mannen zijn bekend van Pinkpop, Oerol en de Parade, maar de straat vinden de ze mooiste plek!

20.00 uur Light in Babylon
Byzantijnse Buskers! Muzikale melting pot van mannen en vrouwen (Turks, Israëlisch, Frans en Engels).

Programma 2 september

13.00 uur Halfway Station
Met Rotterdam als thuisbasis, gewapend met gitaar, banjo, accordeon, gouden stembanden en een folk-repertoire, spelen Elma en Rikke een nu al gewonnen thuiswedstrijd!

14.00 uur Lewis Floyd Henry
Een muzikaal eenmansleger. Met gitaar en een indrukwekkend arsenaal aan percussie-instrumenten werd hij wereldberoemd op Brick Lane in London. Een mix van Jimmy Hendrix en Mick Jagger!

15.00 uur G de Singer Songwriter
Gerard Olthaar, oftewel G, heeft o.a. gespeeld bij theatergroepen De Stijle, Want…, De Roadies, Alibi Collectief, Waterhuis, Siberia, T&G etc. Momenteel speelt hij solo. Zijn stijl is Absurdistisch en droogkomisch.

16.00 uur Frenk van Meeteren
Wat is een festival zonder veteraan? Bereid je voor op steengoede country, calypso, folk en swingende rauwe blues!

Boilerplate

Overige informatie Markthal
Website: www.markthal.nl
Facebook: www.facebook.com/indemarkthal
Instagram: www.instagram.com/markthal