Rotterdam,
20
juni
2023
|
15:47
Europe/Amsterdam

Meester Lyon van de Hubertusschool in Herten wint verkiezing leukste meester van 2023

Verrast in de klas door Hallmark

Samenvatting

Dit schooljaar is voor meester Lyon extra feestelijk afgesloten. Het einde van het jaar is traditiegetrouw hét moment om juffen en meesters te bedanken voor hun inzet. Lyon werd door leerlingen, ouders en collega’s genomineerd voor de Leukste Juf of Meester verkiezing en als winnaar in de klas verrast met een giga-grote verrassing van Hallmark. Een feestelijk einde van het schooljaar!

Lyon is Leukste Meester van 2023
Met lieve kaartjes, cadeaus en knutselwerken wordt door leerlingen en juffen en meesters deze laatste weken van het schooljaar teruggeblikt. Lyon’s nominatie voor Hallmark Leukste Juf of Meester 2023 sprong er bij de jury uit. Al 21 jaar staat Lyon (58) voor de klas bij de kleuters op de Hubertusschool in Herten (L). Hoewel hij daarvoor een tijdje in het voortgezet onderwijs werkte, bleken vooral kleuters hem aan het hart te gaan. “Lyon gaat helemaal op in zijn rol. Of hij nu lesgeeft, het carnaval is of de Koningsspelen plaatsvinden: deze meester doet alles met volle overgave”. Zo maakt hij van elk moment een feestje, voor zichzelf en de leerlingen in de klas. “Meester Lyon leert kinderen om te genieten van kleine en grote dingen. Als een kind iets trots aan hem laat zien, zegt hij ‘wat een gelukje’. Tijdens zijn dagelijkse voorleesmoment krijgen de kinderen uit zijn klas een rol toebedeeld in het verhaal. Lyon gaat in zijn vrije tijd graag wielrennen en is een fanatiek carnavalsvierder.”

Lyon wordt door zijn collega’s omschreven als grappig, kundig, duidelijk en rustig, totdat hij mag optreden bij de carnavalsviering. Dat hij van een feestje houdt, kwam goed uit toen ineens een feestcomité van Hallmark in de klas stond om hem in het zonnetje te zetten. Met een giga-grote kaart van Hallmark, heerlijke hapjes en cadeaus werd de Leukste Meester van 2023 overweldigd met aandacht. Hij zwaait de kleuters dit schooljaar verkleed als piloot uit, compleet in het vakantiethema. “Lyon deelt veel van wat hij meemaakt met de kinderen in de klas, is fanatiek met sport en spel en nu ook nog eens piloot. Wat kan onze meester eigenlijk niet?” aldus zijn gewaardeerde collega’s. 

Over Hallmark
Hallmark is in 1910 opgericht in Amerika door Joyce C. Hall. De destijds 18-jarige Joyce was ervan overtuigd dat mensen een diepgeworteld verlangen hebben naar echte sociale contacten. De wenskaart is het ideale middel om daar invulling aan te geven. Die boodschap bracht hij over op drogisterijen en cadeauwinkels en daarmee verkocht hij in rap tempo zijn schoenendozen vol wenskaarten. Nu, ruim 100 jaar verder helpen we mensen nog steeds bij het versterken van waardevolle relaties, en is Hallmark een internationaal merk. Van wenskaarten tot cadeauartikelen; Hallmark is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en in ruim 30 talen. Televisiezenders in de USA en het eigen crea merk Crayola maken van Hallmark een iconisch bedrijf dat zich focust op de toekomst en het maken van echt contact.