Amsterdam,
05
juli
2023
|
17:16
Europe/Amsterdam

Met het Thai SELECT label ben je verzekerd van authentieke Thaise kwaliteit

Gegarandeerd echt Thais eten

Samenvatting

Thais eten wint al jaren aan populariteit. De smaken en gerechten van de Thaise keuken zijn uniek. Om de authentieke specialiteiten te waarborgen, is het Thai SELECT label ontwikkeld. Dit label wordt toegekend door het Ministerie van Handel en de Koninklijke Thaise overheid en garandeert een uitstekende kwaliteit van het Thaise eten. Restauranthouders en kant-en-klare producten moeten aan een aantal eisen voldoen om het label te mogen voeren. Hierdoor zie je wereldwijd in één oogopslag dat je bij een voortreffelijk Thais restaurant gaat eten of een Thais product van goede kwaliteit in handen hebt.

Eten bij een authentiek Thais restaurant
Het label voor Thaise restaurants is onderverdeeld in vier categorieën en wordt beoordeeld op type restaurant, decoratie, niveau van het eten en de service. Restaurants die één van de labels voeren, dienen te voldoen aan verschillende eisen. Zo moet minstens 60% van de gerechten op de kaart Thais zijn, het restaurant langer dan zes maanden open zijn en de chefs moeten een Thaise nationaliteit hebben of specialistische Thaise kookcursssen hebben gevolgd. Restaurants wereldwijd kunnen een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor één van de Thai SELECT labels.

Dit zijn de verschillende labels:

Thai SELECT Signature
Dit label wordt toegekend aan restaurants die authentiek Thais eten serveren van een uitmuntende kwaliteit, met een verfijnde decoratie en uitstekende service.

Thai SELECT Klassiek
Dit label wordt toegekend aan Thaise restaurants van goede kwaliteit.

Thai SELECT Casual (alleen te vinden buiten Thailand)
Kleinschalige Thaise restaurants met dit label serveren eten van goede kwaliteit en een echt Thaise smaak, maar het serviceniveau ligt lager.

Thai SELECT UNIQUE (alleen te vinden in Thailand)
Dit label wordt toegekend aan restaurants in Thailand met uniek Thais eten, zoals regiogebonden gerechten.

Thai SELECT producten
Producten met het Thai SELECT label garanderen een uitstekende en authentiek Thaise kwaliteit. Hiermee ben je er zeker van dat je een smaakvolle en echt Thaise maaltijd in huis haalt.

Producten met het Thai SELECT label zijn:
·         Gemaakt met ingrediënten van Thaise oorsprong
·         Geproduceerd in Thailand
·         Bereid op traditionele Thaise wijze
·         Gepresenteerd als echt Thais product
·         Volgens nationale en internationale voedingsstandaarden geproduceerd
·         Verpakt onder hygiënische condities
·         Verzekerd van kwaliteitsbehoud na opening

Over Thai SELECT
Het Ministry of Thai Commerce heeft het Thai SELECT label ontwikkeld om Thaise keukens, Thaise restauranthouders en Thaise producten wereldwijd onder de aandacht te brengen en de kwaliteit ervan te waarborgen. De verschillende labels worden toegekend door het Ministry en de Koninklijke Thaise overheid en zijn onderverdeeld in twee categorieën: Thaise restaurants en Thaise kant-en-klare voedingsproducten. Het label garandeert dat de producten en restaurants aan strenge eisen voldoen en een uitstekende kwaliteit hebben.