Rotterdam,
11
februari
2020
|
15:33
Europe/Amsterdam

Mothership realiseert kunstzinnige zitobjecten voor Het Liefdespad in Ruurlo

Kunstenaars brengen ode aan de liefde in de natuur van Ruurlo

Samenvatting

Mothership krijgt van Stichting Het Liefdespad de opdracht om samen met (inter)nationaal geroemde kunstenaars bijzondere zitobjecten te realiseren langs Het Liefdespad in Ruurlo. Onder anderen Daan den Houter, Studio Makkink en Bey (Jurgen Bey), Tijs Rooijkakkers, Hans van Bentem en Studio Ruwedata brengen een ode aan de liefde en leveren bestaand en nieuw werk voor dit hartverwarmende project. Het Liefdespad wordt op 14 februari (Valentijnsdag) symbolisch geopend door Jan Markink, gedeputeerde van de Provincie Gelderland. In maart dit jaar zullen de eerste kunstwerken worden gerealiseerd.

Het Liefdespad
Het Liefdespad loopt dwars door de natuur van Ruurlo langs verschillende belevenissen in de omgeving. Op een aantal plaatsen langs het pad komen bijzondere loveseats: kunstzinnige zitobjecten die uiting geven aan de liefde voor de plek of een thema, zoals de liefde voor het water, liefde voor techniek, voor beweging of voor het platteland. Het Liefdespad is vijf kilometer lang en is vanaf verschillende plekken te starten. O.a. vanaf Museum More en het station in Ruurlo. Het pad kan door iedereen worden bewandeld: singles, stellen, gezinnen en vrienden. Maar ook een prille liefde kan er opbloeien.

Kunstzinnige zitobjecten
Op een aantal plaatsen langs de route realiseert Mothership in opdracht van Stichting Het Liefdespad bijzondere zitobjecten, gemaakt door kunstenaars uit binnen- en buitenland. De objecten vormen een lint langs het pad en kunnen door de bezoekers worden gebruikt om dichter bij elkaar te komen en samen de liefde te vieren in de schoonheid van de natuur.Van kunstenaar Daan den Houter wordt bijvoorbeeld de High Tea Table geplaatst: een oversized houten picknicktafel waar je op moet klimmen om het gevoel van kind-zijn opnieuw te ervaren. Van Studio Makkink en Bey (Jurgen Bey) wordt de Boomstambank uit 1998 neergelegd. Op een liggende boomstam zijn verschillende bronzen stoelleuningen bevestigd, waardoor de stam vanzelf in een bank verandert. Tijs Rooijakkers maakt nieuw werk en gebruikt voor zijn loveseat, bestaande uit houten roeispanen. Ook Thijs Kelder van Studio Ruwedata maakt speciaal voor Het Liefdespad een nieuw ontwerp: een schommelbank met een audio-belevenis. Beeldend kunstenaar Hans van Bentem maakt een opvallend object gebaseerd op het thema diversiteit, en ook Rob Sweere maakt een gloednieuw ontwerp.

Over Mothership
Mothership is een begrip in de (kunst)wereld dat staat voor inspiratie en verwondering met lef. Mothership wil iedereen de waarde van kunst laten ervaren en werkt daarom in binnen- en buitenland aan iconische projecten die de publieke ruimte verrijken met bijzondere belevingen voor iedereen. Als conceptontwikkelaar met een heel eigen signatuur levert Mothership een toegevoegde waarde door de manier waarop zij kunst laten samengaan met en verwerken in de omgeving. Dat is dan ook de kern van de missie van oprichter Jeroen Everaert: kunst een vanzelfsprekend onderdeel maken van de openbare ruimte, kunst laten ontstaan uit en opnieuw verankeren in het DNA van de (bebouwde) omgeving, zodat iedereen er door geraakt kan worden. Mothership realiseert haar concepten in samenwerking met (landschaps)architecten, (interior) designers en kunstenaars.

Over Stichting het Liefdespad
Het Liefdespad wordt ontwikkeld door Stichting Het Liefdespad. De stichting heeft als doel een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in de Achterhoek en het creëren van een onderscheidende toeristische beleving. Daarnaast wil Stichting Het Liefdespad Ruurlo en de Achterhoek (inter)nationaal op de kaart zetten als een toeristisch aantrekkelijke regio met veel en exclusieve attracties, en het gebied aantrekkelijker maken als woon- en werkomgeving.