Rotterdam,
12
november
2018
|
20:00
Europe/Amsterdam

ROTTERDAM ADEMT ROOD LICHT

WAT IS ER AAN DE HAND?!

Op diverse locaties in Rotterdam zijn twee weken lang rode mysterieuze ademende lichten waargenomen. Begin november werd de atoombunker bij de Kunsthal rood opgelicht en er volgde nog veel andere locaties. Nu vanavond zijn ook de Erasmusbrug en de Euromast gezamenlijk rood licht gaan ademen. (er komt nog meer!)

Het gaat om de lancering van het nieuwe internationale toeristenplatform MUST SEE. Door een onafhankelijke redactie worden must see locaties in steden aangewezen en beoordeeld. Deze beoordelingen met foto’s, video, teksten en augmented reality zijn te vinden op hun website en app.

Cadeau aan de stad
Ter lancering van de app wil MUST SEE graag de stad trakteren op al haar verborgen verhalen, want volgens dit platform is Rotterdam veel meer dan alleen een mooie skyline. “Tripadvisor vertelt waar de meeste mensen naar toe gaan, reisgidsen vertellen vooral welke attracties betalen, wij vertellen graag op een eerlijk manier wat je echt moet zien in een stad”, aldus eindredacteur Joost de Jong.

MUST SEE heeft zeer bewust voor het ademende rode licht gekozen in plaats van alleen rode verlichting. ‘Hier is iets bijzonders, maar de magie van de plek blijft zonder dat het wordt overspoeld door toeristen’, aldus hoofdredacteur Maikel Coomans.

LET OP! - Hele skyline rood
Dinsdagavond 13 november zal de gehele skyline meedoen met het rood ademende licht. “Van Erasmusbrug, Euromast, Veerhaven, Katendrecht tot aan Ahoy, overal zullen gebouwen of plekken rood gaan ademen”, zegt Coomans.

De MUST SEE locaties die de afgelopen twee weken een avondlang rood licht ademden zijn: Veerhaven, Eiland van Brienenoord, Katendrecht, Laurenskerk, Erasmusbrug en Euromast.

Vanaf woensdag 14 november is de MUST SEE app beschikbaar in de Play store en Apple store.

Meer foto’s en video’s van de rode lichten in Rotterdam kunt u downloaden via de beeldbank. Bij gebruik foto’s graag naamsvermelding fotograaf: Mirjam Lems

Meer informatie:
Maikel Coomans van MUST SEE Rotterdam
Tel. 06 18842453 / www.mustsee.today / maikel@mustsee.today