Rotterdam,
07
december
2023
|
10:31
Europe/Amsterdam

Nieuw boek over Trompenburg Tuinen & Arboretum Rotterdam

Bijzondere groene parel van de havenstad

Samenvatting

Het unieke Tropenburg Tuinen & Arboretum Rotterdam is een unieke groene en rustige oase aan de rand van de stad. De botanische tuin heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Gert Fortgens, die 30 jaar Trompenburg beheerde, heeft dit vastgelegd in een gloednieuw en rijk geïllustreerd boek. Het geeft een goed beeld van de evolutie van de buitenplaats tijdens de afgelopen 30 jaar. Door middel van foto’s en verhalen krijgt de lezer een indruk van de bijzondere vernieuwingen, gebiedsuitbreidingen en vooruitstrevende plannen voor de toekomst. Een mooi cadeau voor de feestdagen en zowel online als in de Tuinwinkel en tijdens de kerstmarkt Op 8, 9 en 10 december van Trompenburg verkrijgbaar.

De beheerder van Trompenburg vertelt 
Het derde boek over de prachtige botanische tuinen van Trompenburg geeft een inkijkje in de historie en ontwikkeling van dit museum. De geschiedenis van de buitenplaats gaat terug tot meer dan 200 jaar geleden. Beheerder Gert Fortgens zag zijn aanstaande pensionering als een aanleiding om te laten zien wat hij de afgelopen 30 jaar zag gebeuren in Trompenburg. Het boek bestaat uit 21 hoofdstukken, met foto’s, verslagen en verhalen over de ontwikkelingen in de collectie van het groenste museum van Rotterdam. 

Dé kerstmarkt van Rotterdam 
Op 8, 9 en 10 december vindt in Trompenburg een kerstmarkt plaats. De sfeervol verlichte en gezellig gedecoreerde botanische tuin is drie dagen lang het decor voor 50 lokale standhouders. Een route leidt bezoekers langs de mooiste plekken van de historische buitenplaats, waar onderweg kramen met allerlei groene producten en cadeauartikelen staan. Van kraakvers kersgroen tot handgemaakte kaarsen, keramiek en houtwerk. Op de verschillende (overdekte) terrassen zijn winterse hapjes en drankjes verkrijgbaar, zoals glühwein, warme chocolademelk en erwtensoep. Ook voor kinderen is er van alles te doen tijdens de kerstmarkt. Geopend op vrijdag 8 december van 12.00u tot 20.00u en zaterdag 9 en zondag 10 december van 10.00u tot 17.00u. 

Over Trompenburg Tuinen & Arboretum 
Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam.