Rotterdam,
11
juli
2023
|
13:40
Europe/Amsterdam

Nieuw! Spectaculaire glazen vloer in de Euroscoop van de Euromast

Sensationele toevoeging aan populaire Rotterdamse attractie

Samenvatting

De Euromast biedt niet alleen waanzinnige uitzichten over Rotterdam, de attractie heeft een echte ‘thrill experience’ toegevoegd aan de Euroscoop. Tijdens een rit met de Euroscoop zie je de stad en omgeving van alle kanten, terwijl de glazen vloer onder je transparant wordt. Het is daardoor net of je over Rotterdam zweeft! Een spannende ervaring, die wordt ondersteund met een lichtshow, geluidseffecten en muziek totdat je de top op 185 meter hoogte hebt bereikt. Tijdens de rit, die ongeveer 7 minuten duurt, krijg je Rotterdam in 360 graden perspectief te zien. Een voice-over vertelt je ondertussen meer over de kleurrijke stad, haar inwoners, de diversiteit en de impact van het enorme havengebied. De gloednieuwe en intelligente glazen vloer, die van mat naar transparant gaat, maakt een rit met de Euroscoop nog meer fun. Durf jij het aan?

Complete beleving voor iedereen 
De Euromast en Euroscoop zijn een beleving voor iedereen. Niet voor niets trekt de attractie jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. Vorig jaar werd fase 1 van de vernieuwde Euroscoop geopend waarbij er een kleurrijke lichtshow inclusief muziek van DJ Oliver Heldens is toegevoegd aan de beleving.  Deze experience is ontwikkeld door multidisciplinair creatief bureau NorthernLight. De toevoeging van de glazen vloer geeft de beleving een extra ‘wow factor’. Van het platform met panoramisch uitzicht, de Magnicity App die bezoekers meeneemt in het verhaal van de stad tot de Euroscoop en de pop-up Rooftop bar (open van 8 juli t/m 3 september): het maakt een bezoek aan de Euromast een complete ervaring voor jong en oud. Een unieke mogelijkheid om de stad (nog) beter te leren kennen. Overigens is ook gedacht aan bezoekers die de glazen vloer iets te spannend vinden: zij kunnen met één druk op een knop de vloer onder hun voeten weer mat maken. 

Over de Euromast
Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de onlangs gerenoveerde suites op grote hoogte. Met een recentelijk geopende koffiebar en conceptstore én de vernieuwde Euroscoop kun je bij de Euromast terecht voor een compleet dagje uit. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform.

Magnicity
De M56 -Group is een onafhankelijke exploitant die gespecialiseerd is in het beheer van toeristische locaties over de hele wereld. Haar commerciële merk Magnicity is wereldleider op het gebied van "Urban toerisme”. De groep verwelkomt elk jaar meer dan 3 miljoen gasten in de Montparnasse tower in Parijs, de Berliner Fernsehturm, de Euromast en 360 Chicago. Alle locaties bevinden zich op de top van iconische steden: ze combineren een geweldig uitzicht over de stad met unieke belevingen op het gebied van geschiedenis, kunst en levensstijl van de stad.

Boilerplate

Meer informatie over de Euromast

Adres:                         Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

Telefoon:                    +31 (0) 10 436 48 11

Entreeprijs:                 Vanaf €18,50 inclusief ticket naar de top

Website:                     https://euromast.nl/euroscoop

Facebook:                  facebook.com/euromast010

Instagram:                  instagram.com/euromast010/