Rotterdam,
26
juli
2022
|
12:13
Europe/Amsterdam

Ontdek op culinaire wijze de museumcollectie van Trompenburg

De Maaltuin laat bezoekers proeven van hét groene museum van Rotterdam

Samenvatting

In welk museum kun je de collectie nou daadwerkelijk proeven? Van 11 augustus t/m 11 september wordt dit bij Trompenburg werkelijkheid. De Maaltuin neemt je deze zomer mee op ontdekkingstocht door de botanische tuinen van Trompenburg. Het pop-up restaurant vertelt de verhalen van de topstukken van de botanische tuin en leert bezoekers wat deze collectie bijzonder maakt. Een plantencollectie die zó zeldzaam is dat topstukken zelfs de wereld overgaan naar andere botanische tuinen is nu zowaar te proeven. Bezoekers worden meegenomen in de bijzondere verhalen en belevenissen van hét groene museum van Rotterdam, terwijl zij zich tussen de duizenden prachtige bomen, planten en bloemen bevinden.

Groene (smaak)explosie
Struin door het groenste museum van Rotterdam, de botanische tuin van maar liefst 8 hectare, om vervolgens na deze ontdekkingstocht aan te schuiven onder de knusse tent op de Perenhof. Een idyllisch plaatje waarbij je wordt meegenomen in een heerlijk 5-gangen diner met bijpassend drankarrangement, geïnspireerd op de museumcollectie van Trompenburg. De avond wordt passend afgesloten met een dessert tijdens de 'museumnacht'. Ontdek onder het genot van live muziek het nachtelijke leven van planten in de prachtige kunst van Elsbeth van Noppen, zoals de nachtbloeiende cactus Selenicereus wittii. Een ideale avond uit voor liefhebbers van natuur, kunst en gastronomie dus!

Komende edities van De Maaltuin
Behalve de zomereditie in Trompenburg, strijkt De Maaltuin dit jaar nog op meer bijzondere locaties neer. Zo vindt van 4 augustus t/m 4 september ook een editie plaats in het Muiderslot en opent De Maaltuin vanaf 15 september voor het eerst in de haven van het Maritiem Museum in Rotterdam. Het Maritiem Museum heeft de oudste en grootste museumhaven van Nederland, op de plek waar de Rotterdamse haven ooit begon. Wandel langs oude kranen en historische schepen en schuif aan ín een van de historische schepen voor een heerlijk 5 gangen diner. Tijdens een heerlijke culinaire avond beleef je op allerlei creatieve manieren de verhalen van de geschiedenis van de havenstad Rotterdam. In de winter keert De Maaltuin weer terug naar Trompenburg, waar vanaf 8 december de wintereditie plaatsvindt. Het menu wordt dit keer geïnspireerd op familie van Hoey Smith, grondleggers van Trompenburg. Er zijn muzikanten die via live muziek de verhalen over Trompenburg vertellen. Zo leren bezoekers tijdens het diner op een speelse manier over alles wat verborgen is in de tuin deze winter. De Trompenburg tuin zal tijdens De Maaltuin prachtig worden uitgelicht door lichtkunst en de indrukwekkende nachtfotografie van Nocturnal Gardens zal te bewonderen zijn.

Over De Maaltuin
De Maaltuin laat bezoekers op een unieke manier kennismaken met bijzondere locaties. Door een heerlijk diner, gerechten met een verhaal en live muziek ervaar en ontdek je het bijzondere verhaal van de locatie. Elke editie van De Maaltuin is uniek en blijft een verrassende beleving waar je steeds opnieuw naar toe kunt gaan. De Maaltuin heeft eerder plaatsgevonden op onder andere Paleis Soestdijk, het Muiderslot, Vliegbasis Soesterberg, Botanische Tuinen Universiteit Utrecht en Trompenburg Tuinen & Arboretum.

Over Trompenburg Tuinen & Arboretum
Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam.