Amsterdam,
30
januari
2024
|
13:36
Europe/Amsterdam

Paper Art Pop Up van Pringles viert nieuwe recyclebare verpakkingen

En is de komende 2 weken te bezoeken op de Prinsengracht in Amsterdam

Samenvatting

Pringles stapt over op kokers met een papieren bodem. Het voorheen metalen uiteinde is binnenkort voorgoed verleden tijd. De nieuwe kokers van 165g bestaan voor 90%* uit papier en kunnen na gebruik in de papierbak worden gedeponeerd, klaar voor recycling. Zo kan iedereen blijven genieten van de vertrouwde smaak, terwijl de verpakking na gebruik een tweede leven krijgt. In Amsterdam opent op 26 januari een Pop Up Paper Art store om de komst van de papieren koker te vieren. Speciaal voor Pringles ontwierpen verschillende kunstenaars unieke papieren en kartonnen creaties, die binnenkort in de tijdelijke winkel te vinden zijn.

Paper Art for Pringles

De Pop Up Paper Art store is twee weken lang te vinden aan de Prinsengracht 234, in de populaire Negen Straatjes. In de winkel laten vier kunstenaars zien wat je allemaal kunt maken van papier en karton. Vera van Wolferen, PaperPaul, Niels Popkema en Studio MAKY gingen speciaal voor Pringles aan de slag. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van papier en loop binnen om de kunstwerken met eigen ogen te bewonderen. En maak kennis met de nieuwe verpakking van de vertrouwde Pringles koker.

 

Nieuwe verpakking, zelfde kwaliteit

De iconische koker van het chipsmerk werd in 1970 voor het eerst gelanceerd. Het zorgt ervoor dat de chips na het openen van de verpakking langer vers blijft. In de nieuwe Pringles koker blijft de chips net zo lang vers, minstens 15 maanden. Na opening zorgt het dekseltje er nog steeds voor dat je de chips een tijdje goed kunt bewaren. Bovendien is ook de smaak onveranderd gebleven. Wel heeft de vernieuwde koker van Pringles een meer natuurlijke look gekregen. De lancering van de recyclebare Pringles koker die voor 90% uit papier bestaat, is een belangrijke stap voor het behalen van de duurzaamheidsdoelen van Pringles en moederbedrijf Kellanova.

 

Recyclebare koker

Doordat het stalen uiteinde wordt vervangen door papier, kunnen de kokers in de toekomst makkelijk gerecycled worden. Als de verpakking op is kan hij zo in de oud papier- en kartonbak gegooid worden. De lancering volgt op testen met een stalen koker in Italië in 2019 en een papieren koker in het Verenigd Koninkrijk in 2020. Ook het gebruikte papier komt voor het grootste deel uit gerecyclede materialen (wat ook al het geval was bij de huidige verpakking). Op de verpakking blijkt duidelijk dat de verpakking recyclebaar is en welke recyclage-instructies de consument moet volgen**.

* De koker van 165 gram zal voor 90% uit papier bestaan.

** De papieren onderdelen van de koker kunnen gerecycled worden. Kijk op de verpakking voor de instructies.  

 

Over Kellanova

Kellanova is al meer dan 100 jaar marktleider op het gebied van mondiale snacks, internationale ontbijtgranen, noedels en diepvriesproducten in Noord-Amerika. Met merken zoals Pringles®, Special K®, Coco Pops®, Corn Flakes®, Extra®, Frosties®, Miel Pops®, Trésor® en meer, is het Kellanova's missie om marktleider te blijven en voorop te blijven lopen in productontwikkeling.

Kellanova bevordert rechtvaardige wereldwijde toegang tot voedsel door aandacht te besteden aan honger, duurzaamheid, welzijn en gelijkheid, diversiteit en inclusie, met de ambitie om tegen eind 2030 4 miljard mensen te bereiken. Bezoek www.kellanova.com voor meer informatie.

Boilerplate

Meer informatie over de Pringles Paper Art Pop Up

Adres: Prinsengracht 234, Amsterdam                 

Data: 26 januari t/m 11 februari 2024

Openingstijden: elke dag van 10:00 - 18:00

 

Meer informatie over Kellanova/ Pringles

Adres: Belgicastraat 7, 1930 Zaventem                

Telefoon: +32 2 712 63 00

Email: lauren.henry@kellanova.com

Website: www.kellanova.com / www.pringles.com

Facebook: https://www.facebook.com/PringlesNL/                         

Instagram: https://www.instagram.com/pringles/

Tiktok: https://www.tiktok.com/@pringles

X: https://twitter.com/Pringles