09
maart
2020
|
10:18
Europe/Amsterdam

Par Hasard Alkmaar maakt een kunstzinnig feestje rond de friteszak

Voor het éénjarig bestaan verrast de Bourgondische friterie de stad met een uniek kunstwerk

Samenvatting

Op donderdag 25 april aanstaande is het een jaar geleden dat friterie Par Hasard open ging in Alkmaar. Sindsdien is deze pal in het centrum gelegen vestiging een aanwinst voor de stad gebleken. Want anders dan bij de meeste friteszaken, combineert Par Hasard Alkmaar bourgondische gezelligheid en klasse met kwaliteits friture. Hoewel je hier ook gerechten kunt halen of thuis laten bezorgen, hoor je goede frites in principe warm en krakend vers te eten, het liefst ter plekke. En dat is precies waar Par Hasard op inspringt. Want hier krijg je de ambiance en de service die de huisgemaakte, ambachtelijke frites met eigen sauzen, biologische frikadellen en saté van kippendijen verdienen. Een goed glas wijn en een lekker biertje maken de smaakbeleving af.

Blijk van waardering
Om het éénjarig bestaan van Par Hasard Alkmaar toepasselijk en kleurrijk te vieren, wordt van de witte friteszak die voor de deur van de vestiging staat een heus kunstwerk gemaakt. Om er echt een Alkmaars tintje aan te geven, zoekt Par Hasard hiervoor een samenwerking met een plaatselijke kunstenaar/tekenaar. Daartoe worden kunstenaars en hobbyisten opgeroepen om via mail foto's van hun werk te laten zien, waarna een winnaar wordt gekozen die de friteszak mag gaan beschilderen. Gelijktijdig laten ook Par Hasard zelf en de jeugd zich van hun meest creatieve kant zien. Par Hasard heeft namelijk een tekening ontworpen voor een kleurwedstrijd voor de kids. Eind maart kunnen kinderen die kleurplaat ophalen bij de Alkmaarse vestiging. De maker van de winnende kleurplaat krijgt een prijs om nooit te vergeten!

Bourgondische kunstobjecten
Par Hasard kenmerkt zich door een authentieke, bourgondische uitstraling met bijzondere eyecatchers. Iedere vestiging wordt ontworpen en gerealiseerd door het gerenommeerde kantoor AMA Architecten, de Amsterdamse Meubelmaker en Maastrichtse kunstenaar Guy Olivier. Olivier ontwierp voor Par Hasard Alkmaar een groot hangende kunstobject voor de 5 meter hoge entree. Hij voorzag de vestiging van schilderijen met bourgondische horecataferelen. Speciaal voor deze Alkmaarse vestiging schilderde hij een kunstwerk met Alkmaarse kaasmeisjes in combinatie met de Par Hasard frites. Dat kunstzinnige aspect wordt nu doorgetrokken naar buiten met een beschilderde friteszak.

Over Par Hasard
Par Hasard heeft als doel dat iedereen in Nederland kan genieten van de beste, huisgemaakte frites in combinatie met kwalitatief hoogwaardige gerechten, een goed glas wijn en bourgondische gezelligheid. In tegenstelling tot iedere andere frituur in Nederland ligt de nadruk bij Par Hasard op het restaurant en de ontvangst door de gastheer. De ambachtelijk bereide Par Hasard frites zijn inmiddels drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Naast huisgemaakte frites met eigen sauzen en eigengemaakte frikadellen, zijn er tevens klassiekers als fish & chips, Limburgs Zoervleis en bavette van Angus te bestellen. De gerechten van Par Hasard kunnen worden afgehaald en bezorgd; voor thuis, op het werk en op een feestje. Ook als je het eten komt afhalen, kan je aan de bar met een biertje wachten tot je bestelling klaar is.

De schilder- en tekenwedstrijd
De schilder- en tekenwedstrijd loopt van maandag 16 maart t/m maandag 6 april. Beide winnaars (tekening en beschildering friteszak) worden vrijdag 9 april bekend gemaakt. Op deze dag wordt de friteszak direct beschilderd door de winnaar. Nieuwsgierig? Loop dan zeker even langs bij Par Hasard.

Tekenwedstrijd: de tekening kan vanaf 16 maart worden opgehaald bij Par Hasard Alkmaar. Om kans te maken op de hoofdprijs, moet de tekening vóór 6 april ingeleverd worden.

Schilderwedstrijd: interesse in het beschilderen van de friteszak: stuur jouw ontwerp/idee naar info@cafeparhasard.nl. Stuur je ook wat foto’s van eigen werk mee?

Boilerplate

Meer informatie over Par Hasard Alkmaar
Openingstijden : 7 dagen per week, van 12:00 - 20:00 uur
Adres : Laat 179, Alkmaar
Telefoonnummer : +31725823186
Website : www.cafeparhasard.nl
E-mail : info@cafeparhasard.nl
Facebook : https://www.facebook.com/cafeparhasard/
Instagram : https://www.instagram.com/cafeparhasard/