Amsterdam,
24
april
2019
|
12:36
Europe/Amsterdam

Par Hasard Alkmaar transformeert kaassstad naar fritesstad

Bourgondische friterie opent in Alkmaar en trakteert op frites met mayonaise op zaterdag 4 mei

Samenvatting

Op donderdag 25 april 2019 opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard gevestigd op de Pier in Scheveningen op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje centrum kunnen Alkmaarders terecht voor huisgemaakte frites met eigen sauzen, biologische frikadellen en saté van kippendijen onder het genot van een goed glas wijn of een lekker biertje. Ter ere van de opening trakteert Par Hasard Alkmaar op zaterdag 4 mei tussen 12:00 en 16:00 uur op frites met mayonaise.

Unieke fritesbeleving
Par Hasard Alkmaar beschikt over een ruim terras met meer dan 20 zitplaatsen. Ook binnen is het heerlijk vertoeven aan de bar of aan een tafeltje onder het genot van een drankje. Een unieke beleving voor een frietzaak in Alkmaar. Elke dag wast, snijdt en bakt Xander de verse Par Hasard frites op locatie. Daarnaast beschikt de locatie over een mooi terras, dus goed vertoeven in de zomer. De friterie is 6 dagen per week geopend voor de buurt, stadsgenoten en toeristen. De gerechten kunnen hier worden genuttigd, worden meegenomen of worden bezorgd via thuisbezorgd.nl.

Bourgondische kunstobjecten
Par Hasard kenmerkt zich door een authentieke, bourgondische uitstraling met bijzondere eyecatchers. Iedere vestiging wordt ontworpen en gerealiseerd door het gerenommeerde kantoor AMA Architecten, de Amsterdamse Meubelmaker en Maastrichtse kunstenaar Guy Olivier. Olivier ontwierp voor Par Hasard Alkmaar een groot hangende kunstobject voor de 5 meter hoge entree. Hij voorzag de vestiging van schilderijen met bourgondische horecataferelen. Speciaal voor deze Alkmaarse vestiging schilderde hij een kunstwerk met Alkmaarse kaasmeisjes in combinatie met de Par Hasard frites.

Over Par Hasard
Par Hasard heeft als doel dat iedereen in Nederland kan genieten van de beste, huisgemaakte frites in combinatie met kwalitatief hoogwaardige gerechten, een goed glas wijn en bourgondische gezelligheid. Het concept is ontwikkeld door Maastrichtenaar Xander Hasaart en bestaat in twee uitvoeringen; friterie en café friterie. De friterie focust zich op de snelle trek en de take-away. Bij de café friterie loopt de friterie door in een sfeervol café met prominente bar.

Par Hasard biedt een onderscheidende en kwalitatieve aanvulling op het bestaande take-away en horeca aanbod van Nederland. In tegenstelling tot iedere andere frituur in Nederland ligt de nadruk bij Par Hasard op gastvrijheid. De gerechten van Par Hasard kunnen worden afgehaald en bezorgd; voor thuis, op werk en op feestjes. Ook als je het eten komt afhalen, kan je aan de bar met een biertje wachten tot je bestelling klaar is.

Ambitieuze groei
De eerste vestiging werd in 2014 geopend in Amsterdam en de ambachtelijke bereide Par Hasard frites zijn ondertussen drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Inmiddels beschikt Par Hasard over vijf vestigingen; Amsterdam De Pijp, Bullewijck by Par Hasard in Amsterdam Zuidoost, Par Hasard Scheveningen en Par Hasard Almere. Binnenkort worden twee nieuwe vestigingen geopend; een friterie in Alkmaar en een café-friterie aan het Hoofddorpplein in Amsterdam.

Boilerplate

Overige informatie over Par Hasard Alkmaar
Openingstijden Dinsdag t/m zondag van 11:30 - 20:30
Adres Laat 179, Alkmaar
Telefoonnummer +31725823186
Website www.cafeparhasard.nl
E-mail info@cafeparhasard.nl