Almere,
07
juni
2018
|
10:58
Europe/Amsterdam

Par Hasard is nieuwe bourgondische hotspot in Almere Stad

Bekroond friterieconcept heeft vierde vestiging geopend

Par Hasard heeft recentelijk een vierde vestiging geopend op het Belfortplein in Almere Stad. Deze bourgondische horecazaak combineert de to-go frituur van de frietkot met een eetcafé op hoog niveau. Naast huisgemaakte frites met eigen sauzen en legendarische frikandellen, zijn er tevens klassiekers als fish & chips, Limburgs stoofpotje en gegrilde rib-eye te bestellen. Par Hasard heeft eigen huiswijnen ontwikkeld voor de beste combinatie met de bourgondische gerechten. Daarnaast schenkt het café verschillende bieren en champagne bij de frites. De sfeervolle friterie beschikt over een heerlijk zonovergoten terras waar het deze zomer uitstekend vertoeven is voor een smaakvolle snack, lunch, borrel en diner. 

Huisgemaakt met verse ingrediënten
Par Hasard is befaamd om haar huisgemaakte frites die inmiddels drie keer door de AD Friettest zijn bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’. Maar ook de eigen bereide frikandellen en de fish & chips gemaakt van verse kabeljauwrug met heerlijke tartaarsaus zijn een groot succes. Verse, kwalitatieve ingrediënten en een eigen receptuur dragen hier aan bij. Zo ook het signatuurgerecht ‘Limburgs Zoervleis’. Een authentiek stoofpotje met rundvlees, ontbijtkoek, laurierblad, vlierbessen en witte ui naar het originele recept uit Limburg. De tarieven zijn toegankelijk. Op het menu staan hoofdgerechten vanaf €12,50. Tevens zijn er wisselende 3-gangen menu’s voor €15 en € 17,50. Ook aan de kinderen is gedacht. Par Hasard heeft een speciaal menu met vijf gerechten voor de kleintjes, inclusief kleurplaat.

Bourgondische taferelen
Het interieur van Par Hasard kenmerkt zich door de bourgondische gezelligheid. Voor het interieurdesign werd AMA Architecten uit Maastricht betrokken. Zij realiseerden, samen met Maarten van Dijk van De Amsterdamse Meubelmaker, een onderscheidende friterie die doorloopt in een sfeervol café met een prominente bar.

De friterie kenmerkt zich door een zwart-wit geblokte vloer, een signatuur van Par Hasard. Hier kunnen gasten de snacks aan de counter bestellen, om gelijk te nuttigen of om mee te nemen. Het cafégedeelte heeft een warme sfeer met ambachtelijke houten tafels en lambrisering, aangevuld met authentieke caféstoelen en strakke hanglampen. De bourgondische sfeer is doorgetrokken naar het terras met een grote rode luifel, bistrostoeltjes – en tafeltjes.

Over Par Hasard
Sinds de opening in 2014 brengt ‘kwaliteitsfriterie’ Par Hasard de charme van de traditionele Belgische frituur naar Nederlandse steden. Maastrichtenaar Xander Hasaart opende drie zaken - in Amsterdam Zuid, Amsterdam West en op de pier in Scheveningen - en heeft een ambitieuze groei voor ogen. Hij wil van Par Hasard een begrip maken in Nederland en lanceert in Almere Stad de eerste franchisevestiging met franchisenemer Richard van Deijk. Van Deijk heeft veel horecaervaring en werkte vanaf 2014 met veel passie als chef bij Par Hasard Amsterdam Zuid. Inmiddels is hij de uitdaging aangegaan om Par Hasard ook een begrip te maken in Almere Stad.

Overige informatie over Par Hasard Almere Stad

Openingstijden 12:00 - 22:00 (maandag t/m zondag)
Adres Belfort 128, 1315 VD Almere Stad
Telefoonnummer +31 (0)36 5252019
Website www.cafeparhasard.nl
E-mail info@cafeparhasard.nl
Facebook www.facebook.com/parhasard
Instagram https://www.instagram.com/cafeparhasard/