Amsterdam,
09
april
2018
|
09:39
Europe/Amsterdam

Pathé Arena in Amsterdam lanceert vernieuwde IMAX-zaal met Avengers: Infinity War

Op woensdagnacht 25 april 2018 om 00:00 uur lanceert Pathé Arena in Amsterdam haar vernieuwde IMAX-zaal met de Marvel-film Avengers: Infinity War. Dit is de allereerste vertoning voor het grote publiek. En tevens de eerste kans voor bezoekers om Avengers: Infinity War te zien. De Marvel Cinematic Universe brengt na 10 jaar de ultieme, meest gevreesde confrontatie allertijden naar het scherm. Een film die uitstekend tot haar recht komt in deze vernieuwde zaal met een indrukwekkende bioscoopbeleving in beeld, geluid en comfort.

IMAX-zaal Pathé Arena in Amsterdam
Pathé is marktleider in de Nederlandse bioscoopbranche en vernieuwt voortdurend. Op dit moment wordt de IMAX-zaal in Pathé Arena vernieuwd en voorzien van de nieuwste technologische toepassingen en comfort om de bezoekers een ultieme bioscoopbeleving te garanderen. IMAX heeft grote schermen, een scherp beeld en een intens geluid. Er zijn inmiddels 6 Pathé IMAX-zalen in Nederland.

Het nieuwe IMAX-scherm in Pathé Arena heeft een oppervlakte van maar liefst 19,7 bij 9,7 meter. De comfortabele stoelen hebben een opstelling in tribunevorm, zodat je altijd zo recht mogelijk voor het scherm zit. Daarbij zijn de stoelen 62 cm breed en beschikken deze over 20 cm extra beenruimte. Het plafond en de wanden zijn vernieuwd voor een optimale akoestiek. De klimaatbeheersing heeft een upgrade gekregen en er is een nieuw verlichtingsplan gerealiseerd bij de traptreden, aan de wand en in het plafond. De IMAX-zaal is zowel inzetbaar voor 3D als reguliere IMAX-producties.

Avengers: Infinity War
Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles. Avengers: Infinity War is vanaf 25 april 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen.

De lancering
De lancering van de IMAX-zaal valt samen met de release van de film Avengers: Infinity War. Deze is te zien bij Pathé Arena in Amsterdam om middernacht op woensdag 25 april 2018 voor het grote publiek.

Over Pathé
Met 28 bioscopen, 1.800 medewerkers en bijna zestien miljoen bezoekers per jaar is Pathé de marktleider in Nederland. De missie van Pathé is de ultieme filmbeleving creëren met voortdurende vernieuwingen zoals IMAX, 4DX en Dolby Cinema. Inhoudelijk is het aanbod divers. Iedere filmliefhebber wordt bediend en verrast met bekende en minder bekende filmtitels van blockbusters tot arthouse, maar ook met specials en evenementen zoals Ladies Night, topseries, live sportwedstrijden, het Bolshoi Ballet en de New York Metropolitan Opera. Ook aan de jongste bezoekers wordt gedacht met voor peuters kortere films in een minder donkere zaal. Bij Pathé voelt iedereen zich thuis.

Over IMAX Corporation
IMAX, een innovator in entertainmenttechnologie, combineert gepatenteerde software, architectuur en apparatuur om ervaringen te creëren waarbij u op het puntje van uw stoel gaat zitten en u meeneemt naar een wereld die u zich nooit had kunnen voorstellen. Topregisseurs en -studio's maken gebruik van IMAX-zalen om op een buitengewone manier contact te maken met het publiek. Daarom is het IMAX-netwerk een van de belangrijkste en succesvolste filmdistributieplatforms voor grote blockbusters over de hele wereld.

IMAX heeft hoofdkantoren in New York, Toronto en Los Angeles, met regionale kantoren in Londen, Dublin, Tokio en Shanghai. Op 31 december 2017 waren er 1.370 IMAX-zalen (1.272 commerciële multiplexen, 12 commerciële bestemmingen, 86 institutionele systemen) in 75 landen en gebieden. Op 8 oktober 2015 begonnen aandelen van IMAX China, een dochteronderneming van IMAX Corp., te handelen op de Hong Kong Stock Exchange onder de aandelencode "HK.1970".

IMAX®, IMAX® 3D, IMAX DMR®, ervaar het in IMAX®, een IMAX 3D Experience®, de IMAX Experience®, IMAX Is Believing® en IMAX nXos® zijn handelsmerken van IMAX Corporation. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.imax.com. U kunt ook IMAX contacteren op Facebook (www.facebook.com/imax), Twitter (www.twitter.com/imax) en YouTube (www.youtube.com/imaxmovies).

Overige informatie over Pathé Arena in Amsterdam

Openingstijden vanaf 10:00 uur (ma t/m vrij), vanaf 09:30 uur (zat, zon, vakanties m.u.v. zomervakantie)
Adres Arena Boulevard 600, 1101 DS Amsterdam
Website https://www.pathe.nl/bioscoop/arena
Facebook https://www.facebook.com/pathenl
Instagram https://www.instagram.com/pathe/
Twitter https://twitter.com/Pathe

Download link film materiaal:
https://www.disneydigitalshare.com/downloadcart/V09nOFZEYjhNNkoxSEtGZGVpQzhaYTZTRjVaaEpEVXJUVVJCejMvaERiZnBZSW93N1dud01PTmZoV3h5cmZrNms2K0wxNFdhL28rby96OVJYSjJ1d2ZML0VydFhCck5yVmpkSndwcnhIQ2c90/