Rotterdam,
11
maart
2022
|
13:51
Europe/Amsterdam

Peace is in the air in Rotterdam met ‘ASAP’ lichtkunstwerk

Drones art performance brengt creatief statement voor wereldvrede

Samenvatting

Mothership, Anymotion Productions en Video Agency hebben de handen ineengeslagen en een lichtkunstwerk gecreëerd dat om wereldvrede schreeuwt. De performance met de titel ‘ASAP’, wat staat voor ‘as soon as possible’, vragen zij om aandacht voor wereldvrede en dat zo snel mogelijk! De hoopgevende performance is uitgemond in een kunstwerk van honderd drones met een vredesduif in de hoofdrol, bedacht en ontwikkelt door Jeroen Everaert van Mothership. De drone show werd de afgelopen dagen in het geheim middenin de nacht opgenomen, bij de iconische brug De Hef in Rotterdam. De performance werd geregisseerd door Andre Freysen en Felix Kops van Video Agency en gevlogen door Anymotion Productions. De drie partijen willen met het lichtkunstwerk een statement maken en tegelijkertijd de wereld een hart onder de riem te steken.

download
Mothership ASAP video

Drones art performance met een boodschap
Met de drone show vragen de makers op een creatieve manier aandacht voor wereldvrede. In de performance is te zien hoe een vredesduif op een oorlogstank poept, die vervolgens oplost en waar vanuit de resten een bloem ontstaat die symbool staat voor het nieuwe leven. Met dit krachtige statement laten zij zien hoe de vredesduif, het internationale icoon voor vrede, uiteindelijk alles overwint en zorgt voor nieuw leven. Jeroen Everaert (Mothership): “Met dit lichtkunstwerk hoop ik iedereen een hart onder de riem te steken. Met een knipoog. Geen zware, maar lichte kost. Een boodschap die bij iedereen binnenkomt. Met een vredesduif die voor iedereen in de wereld herkend wordt als teken van vrede.” In de video is muziek te horen Imaginary Lines by Anne-Fay.

Samenwerking
De actie is een eigen productie in samenwerking van drie partijen: Mothership, Anymotion Productions en Video Agency. Conceptontwikkelaar in de kunst Mothership is ook wel bekend van de afgelopen Oudjaars droneshow en de show op 5 mei 2020 , toen zij met Bevrijdingsdag ook een drone show neerzetten om een eerbetoon te bieden aan hen die dag en nacht werken voor de vrijheid en veiligheid van anderen. Anymotion Productions was verantwoordelijk voor de uitvoering en productie van de droneshow en Video Agency heeft de show onder leiding van Felix Kops vastgelegd en gemonteerd tot een video. De actie is op eigen initiatief tot stand gekomen. “Niks doen, dat was geen optie. We willen helpen. Onze emoties delen en laten zien hoe verschrikkelijk we dit vinden. Met het filmpje willen de bedrijven een boodschap afgeven. En die klinkt kort, maar krachtig: ,,Zo snel mogelijk vrede”, aldus Jeroen Everaert.

Over Mothership 
Mothership is een begrip in de (kunst) wereld dat staat voor inspiratie en verwondering met lef. Mothership wil iedereen de waarde van kunst laten ervaren en werkt daarom in binnen- en buitenland aan iconische projecten die de publieke ruimte verrijken met bijzondere belevingen voor iedereen. Als conceptontwikkelaar met een heel eigen signatuur levert Mothership een toegevoegde waarde door de manier waarop zij kunst laten samengaan met en verwerken in de omgeving. Dat is dan ook de kern van de missie van oprichter Jeroen Everaert: “kunst een vanzelfsprekend onderdeel maken van de openbare ruimte, kunst laten ontstaan uit en opnieuw verankeren in het DNA van de (bebouwde) omgeving, zodat iedereen er door geraakt kan worden. Mothership realiseert haar concepten in samenwerking met (landschaps) architecten, (interior) designers en kunstenaars.”