Rotterdam,
06
november
2023
|
15:33
Europe/Amsterdam

Peugeot Saveurs treedt toe tot nieuwe markt

Beroemde pepermolens gaan de Nederlandse markt veroveren

Samenvatting

Peugeot Saveurs is vanaf dit kwartaal zelf verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van het merk op de Nederlandse markt. Na een succesvolle samenwerking met Första van 30 jaar zal Peugeot Saveurs de marketing en verkoopactiviteiten van haar bekende kruidenmolens voor haar rekening nemen. De overstap van distributeur naar eigen beheer is de organisatie niet onbekend, want Nederland is de zesde markt waarin deze aanpak wordt uitgerold. Voortaan kunnen Nederlandse horeca gelegenheden en gespecialiseerde kookwinkels rechtstreeks bij Peugeot terecht voor de aankoop en garantiekwesties van verschillende producten uit het Peugeot assortiment.

Het belang van de Nederlandse markt
Volgens Philippe Rooms, Managing Director Peugeot Saveurs Benelux, is deze uitbreiding een logische strategische keuze: ‘Na Noord-Amerika, Duitsland, België en Luxemburg, en vorig jaar het Verenigd Koninkrijk, werd het hoog tijd om ook de Nederlandse markt zelf te benaderen. Wij verwachten hier heel veel van, want het is algemeen bekend dat Nederlanders graag koken en veel belang hechten aan een duurzame kwaliteitsproducten in de keuken en ook op tafel.’ Vanaf dit kwartaal zullen alle aanvragen en bestellingen rechtstreeks opgevolgd worden door het team van Peugeot Saveurs Benelux.

Ambities op de Nederlandse markt
Peugeot Saveurs heeft ambitieuze plannen voor de Nederlandse markt. Zo stelt het bedrijf een salesteam samen dat het volledige productassortiment van het merk nog meer onder de aandacht zal brengen. Peugeot Saveurs opende begin september een showroomruimte op Trade Mart in Utrecht, waar het uitgebreide assortiment te zien is en waar tevens demonstraties en productlanceringen zullen plaatsvinden. ‘Ook gaan wij extra veel aandacht schenken aan de Nederlandse website en de verschillende sociale media platformen’, concludeert Rooms.

Peugeot Saveurs
Peugeot Saveurs produceert al meer dan tweehonderd jaar koffie-, en pepermolens voor zowel amateurkoks als sterrenchefs. Het bedrijf heeft inmiddels het productassortiment uitgebreid naar specifieke specerijenmolens, wijnaccessoires, keramische ovenschalen en degustatieglazen. Peugeot Saveurs staat bekend om de hoge kwaliteit van de molens, maar duurzaamheid vanuit een Europese oorsprong is net zo belangrijk. Zo is het hout dat gebruikt wordt voor de molens afkomstig van duurzaam beheerde Europese bossen en heeft het stalen Peugeot-maalwerk met een levenslange garantie. Bovendien heeft Peugeot Saveurs het prestigieuze keurmerk EPV ‘Entreprise du Patrimoine Vivant’, dat staat voor uitmuntende, ambachtelijke en industriële vakkennis.

Kerncijfers :

- Productie van 2 miljoen molens per jaar

- Dagelijks worden er 15 tot 20.000 stuks geproduceerd

- 10.000 geassembleerde producten per dag

- Wereldwijde aanwezigheid van Peugeot smaakinstrumenten in 80 landen

- 30% Frankrijk en 70% Export (80 landen)

- 185 werknemers

Over Peugeot Saveurs SNC
De Franse fabrikant, Peugeot Saveurs SNC, is gevestigd in het oosten van Frankrijk (Departement Doubs), productieplaats van de beroemde molens en de plek waar het volledige gamma van Peugeot wordt ontworpen: specerijmolens, koffiemolens, wijnaccessoires, en keramische ovenschalen. Als exportkampioen telt Peugeot Saveurs SNC 185 werknemers en beschikt het vandaag over 4 distributiefilialen : in de Verenigde Staten (VS + Canada), in Duitsland, (Duitsland + Oostenrijk), in België (Benelux) en in het Verenigd Koninkrijk.

Over PFI, aandeelhouder van Peugeot Saveurs SNC
Peugeot Frères Industrie is een 100% dochteronderneming van Établissements Peugeot Frères, de holdingmaatschappij van de familiegroep Peugeot. Via haar eigen dochterondernemingen, participaties, licenties en projecten heeft Peugeot Frères Industrie als missie het merk Peugeot buiten de automobielsector te ontwikkelen, evenals andere merken die hetzelfde vindingrijke DNA delen ten dienste van het dagelijkse leven.

Meer informatie over Peugeot Saveurs           
Website: https://be.peugeot-saveurs.com/nl                                            

Facebook: https://www.facebook.com/peugeot.saveurs.nederland

Instagram: https://www.instagram.com/peugeot_saveurs_nederland/