Amsterdam,
21
maart
2022
|
21:19
Europe/Amsterdam

Prijzenregen voor de Nederlandse horeca

Entree Awards voor de veertiende keer uitgereikt

Samenvatting

Vanavond, 21 maart, zijn tijdens een avondvullende show in Theater Amsterdam de jaarlijkse Entree Awards  uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Najade Bijl), Best New Hospitality Project (Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam) en Best Restaurant & Bar (Zalmhuis in Rotterdam). Ron Blaauw werd benoemd tot Horecaondernemer van het Jaar. Er waren ruim zestig zaken genomineerd die sinds de laatste editie van de Entree Awards openden of een restyling ondergingen*. De spetterende show werd gepresenteerd door Ruben Nicolai. De Entree Awards zijn een belangrijke graadmeter voor de ontwikkelingen in de horecabranche en worden daarom ook wel de Oscars van de Hospitality industrie genoemd.

Winnaars Entree Awards 2021

Een achttienkoppige onafhankelijke vakjury bezocht afgelopen maanden deze horecazaken, te vinden door heel Nederland. Daarvan wonnen gisteren elf bedrijven. Daarnaast werden er twee persoonsgebonden prijzen uitgereikt: de Horecaondernemer van het Jaar en Best Bartender. Voor deze laatste titel werd een competitiedag gehouden, onder leiding van een vakjury.

“De winnaars laten duidelijk zien dat de Nederlandse horeca ondanks twee moeilijke jaren niet stil heeft gezeten”, zegt Iris Kranenburg, juryvoorzitter en hoofdredacteur van Entree. “Sterker nog, met innovatieve concepten, bijzondere designs, uitmuntende service, food & drinks van hoge kwaliteit is deze branche nog steeds hét visitekaartje voor de hospitality-industrie en een voorbeeld voor veel ondernemers binnen en buiten de horeca!”

Winnaars

Horecaondernemer van het Jaar: Ron Blaauw
Best Bartender is Najade Bijl
Best New Hotel < 50 rooms The Craftsmen in Amsterdam
Best New Hotel 50 – 100 rooms is The Collector in Den Haag
Best New Hotel 100+ rooms is Hard Rock Hotel Amsterdam American in Amsterdam
Best New Restaurant Design is Vigor in Vught
Best New Hospitality Project is Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam 
Best New Holiday concept is Cuber op de Hoge Veluwe
Best All Day Concept is Dodo in Rotterdam
Best New Cocktailbar is Law & Order in Amsterdam 
Best New Dining Experience is Tres in Rotterdam
Next Generation is Stach
Best New Restaurant & Bar is Zalmhuis in Rotterdam

Jury Entree Awards

De jury van de Awards bestaat uit achttien specialisten waaronder designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers. Iris Kranenburg: “De onafhankelijkheid van de jury is een must en gegarandeerd. De juryleden zijn zwaargewichten in hun vakgebied. Dankzij hun statuur is een nominatie beslist van meerwaarde.” Ondanks het moeilijke jaar laat de nominatielijst volgens Kranenburg een aantal trends zien. “Er dient zich een nieuwe generatie vakantieparken aan en die laat zich steeds beter vergelijken met hotels. Ook zien we steeds meer fine dining-restaurants met een onderscheidend concept en hebben ondernemers nóg meer aandacht voor goed werkgeverschap”, aldus Iris Kranenburg.

De Entree Awards worden georganiseerd door horecaplatform Entree en worden jaarlijks uitgereikt. In de bijlage vindt u de dertien juryrapporten. Foto's van de winnende bedrijven vindt u onder deze link: https://we.tl/t-00AEZWfhgh De foto’s mogen rechtenvrij gebruikt worden voor publicatie, maar alleen in samenhang met de Entree Awards en o.v.v. fotograafnaam die in de titel van iedere foto staat vermeld.

Spetterende showbizz avond

Ieder jaar is de top van de Nederlandse horeca aanwezig bij de Entree Awards. Tijdens een compleet verzorgde avond in showbizz sfeer is er een gevarieerde award uitreiking met een spetterende afterparty. Na de uitreiking in Theater Amsterdam onder begeleiding van Ruben Nicolai, opende Club Entree de deuren voor een event met food, drinks, entertainment, dance én netwerkmogelijkheden. Voor veel horecaprofessionals – genomineerd of niet - is dit hét moment om samen te komen tijdens een avond die in het teken staat van slechts één thema: ‘Let’s celebrate hospitality!’

*Door corona kon de editie van 2020 geen doorgang vinden en werd de editie van 2021 verplaatst naar gisteravond.