Rotterdam,
20
november
2023
|
16:11
Europe/Amsterdam

Proef alle smaken van de vernieuwde menukaart van de Euromast

Ontdek verrassende culinaire creaties op grote hoogte

Samenvatting

Bij de Euromast is eten en drinken een echte beleving. Naast het onovertroffen uitzicht op Rotterdam en de spectaculaire Euroscoop-beleving mét glazen vloer, kun je er ook terecht in het hoogste restaurant van Rotterdam! Op de nieuwe menukaart vind je heerlijke seizoensgerechten en dranken voor een onvergetelijke brunch, lunch, high tea, high wine of diner. In de keuken wordt zo veel mogelijk gebruikgemaakt van dagverse producten en lokaal ingekochte ingrediënten. Smaakvoller én duurzamer. Dat proef je zeker terug! De Euromast heeft zich ook aangesloten bij ‘Het Nieuwe Nassen’. Een Rotterdamse hands-on beweging, die zich hardmaakt voor het op de kaart zetten van circulair en duurzaam ondernemen. Het resultaat: een vernieuwd aanbod, waardoor gasten aangemoedigd worden om bewuster en gezonder te eten, zonder in te boeten op kwaliteit. 

Beter voor het milieu, hart voor gasten en de stad
De vernieuwde menukaart is mede samengesteld door de input die is gegeven door het keukenpersoneel. Naast het werken met seizoensgebonden producten, wordt ook gekeken naar onderwerpen als duurzaamheid en toekomstbestendiger koken. Beter voor het milieu, de gasten van de Euromast en de stad Rotterdam. Om in de nabije toekomst de keuken nog duurzamer te maken, heeft de Euromast zich aangesloten bij de project ‘Het Nieuwe Nassen’. Daarnaast wordt meegedaan aan challenges zoals de voedselverspilling challenge in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Orbisk. 

“Het mooie aan elke vernieuwde menukaart is dat deze ontstaat door een gezamenlijke effort van het keukenteam. Iedereen mag meedenken en input leveren. Op deze manier komen we steeds op nieuwe ideeën en ontstaan nieuwe creatieve combinaties.”
Chef Mike Hoogendoorn

‘Het Nieuwe Nassen’, waar de Euromast zich bij heeft aangesloten, is een collectief van ondernemers uit de Rotterdamse horeca- en foodsector. Het doel? Samen de voedseltransitie op de kaart zetten en actief aan de slag gaan met ‘groener koken’, circulair ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Naast het nieuwe Nassen start de Euromast binnenkort, in samenwerking met de Gemeente Rotterdam en Orbisk, een proefperiode waarin wordt gemeten wat voor soort voedsel er wordt weggegooid, in welke hoeveelheid en op welk moment van de dag. Door de voedselverspilling in kaart te brengen en te reduceren kan de keuken een stukje duurzamer worden gemaakt. De Euromast is bovendien in het bezit van het Golden Green Key Certificaat: het hoogste niveau aan bewezen duurzaamheid voor dagrecreatie.

Afwisselende menukaart met gerechten voor iedereen
Op de internationale menukaart is de hele dag door voor ieder wat wils te vinden. Van een uitgebreide brunch met hartige en zoete versnaperingen en gerechten uit allerlei windstreken tot uitgebreide diners en lokale taartjes van Dudok. Hier ontdek je al het lekkers op de menukaart van de Euromast.

Neem je partner, vrienden, familie of zakelijk gezelschap mee en ontdek zelf hoe bijzonder het is om te eten en drinken op grote hoogte. De Euromast is als locatie bovendien geschikt voor ieder type event: van privéfeestjes tot zakelijke meetings en teamuitjes.

Over de Euromast
De Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. Met een recentelijk geopende koffiebar en conceptstore én de vernieuwde Euroscoop met unieke glazen vloer kun je bij de Euromast terecht voor een compleet dagje uit. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform. Een exclusieve abseil is het hele jaar door te boeken op aanvraag. Sinds 2020 is de Euromast onderdeel van Magnicity, wereldleider in urban toerisme op grote hoogtes, die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet en bezoekers op unieke wijze kennis laat maken met de betreffende steden.