Rotterdam,
07
maart
2024
|
16:14
Europe/Amsterdam

Programma Trompenburg Tuinen & Arboretum voorjaar 2024

Dit kun je de komende tijd zien, doen en beleven in het groenste museum van Rotterdam

Samenvatting

Vier het voorjaar Bij Trompenburg Tuinen & Arboretum! In deze groene oase van rust aan de rand van Rotterdam kunnen bezoekers de komende maanden deelnemen aan allerlei activiteiten. Alles begint weer te groeien en bloeien, een perfecte tijd om erop uit te gaan. Zo wordt binnenkort de lente uitgebreid gevierd, de peniscactus tentoongesteld en komen er grote planten- en cactusmarkten aan. Naast alle evenementen is iedereen in het groenste museum van Rotterdam in elk seizoen van harte welkom om zelf te ervaren hoe indrukwekkend deze botanische tuin is.

Programma Trompenburg eerste halfjaar 2024

Het Lentefestival: zondag 14 april van 10.00u – 17.00u

De lente gaat alweer bijna van start en dat wordt in Trompenburg gevierd met een tuinfestival voor jong en oud. Het thema is groeien en bloeien. Voor kinderen is er van alles te beleven in de botanische tuin en zij kunnen zelfs een echt tuinteam-diploma halen na het afleggen van een parcours. Ook de terrassen en foodtrucks zijn weer geopend voor een kopje koffie, borrel of snack.

Meer informatie: https://trompenburg.nl/event/lentefestival-2024/

Verkoop bijzondere eenjarige plantjes: zondag 28 april van 10.00u tot 17.00u

Het Trompenburg zaaigenootschap bestaat uit toegewijde groene vakvrouwen. In februari starten zij met het opkweken van meer dan 60 verschillende bijzondere eenjarige plantjes. Hieruit ontstaat een prachtig kleurrijk assortiment. Elk jaar selecteert het genootschap nieuwe en opmerkelijke plantensoorten. Met precisie en behendigheid worden de jonge planten verspeend. Op 28 april kan iedereen bij Trompenburg deze eenjarige plantjes kopen. De prijzen beginnen bij € 1,75 per plantje.

Meer informatie: https://trompenburg.nl/event/verkoop-bijzondere-eenjarigen/

De Plantenmarkt: zaterdag 4 en zondag 5 mei van 10.00u tot 18.00u

De allerleukste en grootste plantenmarkt van Rotterdam vindt plaats tijdens het eerste weekend van mei. In de groene gezellige setting van Trompenburg vind je gespecialiseerde kwekers die hun prachtige en vaak biologische planten aanbieden. Naast planten zijn er ook kraampjes met tuingereedschap, decoratie, honing en cadeauartikelen. Deskundige kwekers geven graag advies over het kiezen van de juiste planten voor de tuin en het onderhoud ervan.

Meer informatie: https://trompenburg.nl/?post_type=tribe_events&p=272621&preview=true

Cactusweekend: zaterdag 8 en zondag 9 juni van 10.00u tot 17.00u

Een prikkelend weekend dat helemaal in het teken staat van cactussen en aanverwanten zoals vleesetende planten. Deze fascinerende planten hebben een uniek en betoverend uiterlijk. Op een minimarkt kun je kennismaken met bijzondere exemplaren, leuke cadeauartikelen kopen en tips krijgen hoe je cactussen gezond en gelukkig kunt houden. Tijdens workshops kan iedereen meer leren over (het stekken van) cactussen en worden interessante feitjes gedeeld. Mis ook de expositie van de Trichocereus Breidgesii Monstrose niet (de peniscactus)!

Meer informatie: https://trompenburg.nl/?post_type=tribe_events&p=272624&preview=true

Over Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam. 

           

Trompenburg Tuinen & Arboretum

Adres: Honingerdijk 86, 3062 NX Rotterdam

Openingstijden: Maart t/m oktober

Maandag: 12.00 uur tot 17.00 uur

Dinsdag t/m zondag: 10.00 uur tot 17.00 uur

Entree: Entreebewijs volwassene € 11,-

Jongeren 13 t/m 25 jaar € 5,75

Kinderen 5 t/m 12 jaar € 2,50

Kinderen 0 t/m 4 jaar gratis