Rotterdam,
11
juli
2019
|
17:10
Europe/Amsterdam

Puklavec Family Wines deelt de mooiste momenten met jou, je vrienden en familie

Wijnhuis laat je proeven van heerlijke kwaliteitswijn uit Slovenië

Samenvatting

De familie Puklavec maakt sinds 1934 de lekkerste wijnen in Jeruzalem Ormož, een gebied in het noordoosten van Slovenië. Door de glooiende heuvels en uitgestrekte terrassen krijgen de druiven er heel wat zonuren. Werken met machines is op de steile hellingen geen doen, dus worden de druiven elke oogst met de hand geplukt. Met veel liefde en aandacht, en dat proef je. De wijnen van Puklavec Family Wines zijn door hun frisse, fruitige smaak toegankelijk voor iedereen en geschikt voor elk moment. Want wijndrinken, dat doe je gezellig samen. 

Puklavec & Friends
De wijngaarden in Slovenië hebben meer dan tien druivensoorten voor witte wijn, waaronder sauvignon blanc, pinot grigio, welschriesling, de lokale druif šipon (furmint), traminer, chardonnay en pinot blanc. Hiermee produceert het wijnhuis verschillende stille en mousserende wijnen die wereldwijd worden verkocht. Zo maakt de familie onder de naam puklavec&friends toegankelijke wijnen voor iedereen, met een frisse instapwijnen bestemd voor de supermarkt (Popular Premium). De 'makkelijke' kwaliteitswijnen van puklavec&friends zijn al twee keer uitgeroepen tot supermarktwijn van het jaar.

Wit en rood
De vele zonuren en koele nachten, waardoor de druiven een verfrissende opkikker krijgen, maken het Sloveense gebied Jeruzalem Ormož optimaal voor witte wijn. Geniet deze zomer van de heerlijke wijnen van puklavec&friends, exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn.

De puklavec&friends Sauvignon Blanc - Pinot Grigio is fris en aromatisch, met de smaak van geurige passievrucht en citrus. De witte wijn is fris en droog en lekker bij salades, vis en asperges. De droge, witte wijn puklavec&friends Sauvignon Blanc - Furmint bestaat uit sauvignon blanc waaraan de typische Sloveense furmint is toegevoegd. Deze bijzondere mix geeft de wijn een spannende, kruidige twist. Lekker voor zo, bij salades en bij kip. Wijnhuis Puklavec produceert ook soepele rode wijnen. De druiven zijn afkomstig van de heuvels van Negotino in Macedonië: een bergachtig gebied met wijngaarden op zo'n 280 meter hoogte boven de zeespiegel. Heerlijk deze zomer is de puklavec&friends Cabernet Sauvignon - Merlot. Een stevige, maar zachte wijn met aroma’s van gestoofd fruit en chocolade. Lekker bij kaas, groente en gegrild vlees zoals varken en rund. Deze wijn kan ook gekoeld worden gedronken.

Toegankelijke wijn voor iedereen
In de traditionele wijnwereld vol etiquette pakt de familie Puklavec het nét iets anders aan. De mooie kwaliteitswijnen van het familiebedrijf zijn no nonsense, omhelzend, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. De gele merkkleur staat voor de zon en lichte frisheid, en voor de warmte die het wijnhuis uitstraalt. Want wijn hoort vooral bij mooie momenten die je deelt met vrienden en familie. De familie Puklavec houdt van haar producten en is trots op wat ze samen hebben bereikt. En dat delen ze graag met anderen. Wie zich aansluit bij Puklavec Family Wines wordt daarom regelmatig verrast met een leuke gift. Zoals een festival outfit, of een mooie deken voor de winter: presentjes die herinneringen maken en mensen met elkaar verbindt.

Over Puklavec Family Wines
De liefde voor wijn van de familie Puklavec begint in 1934 in Slovenië. Martin Puklavec had een visie: samen met zijn familie en lokale boeren de allerbeste wijnen maken. Zijn zoon, Vladimir Puklavec en diens dochters Tatjana en Kristina zetten met dezelfde vastberadenheid en passie de filosofie van hun (groot)vader voort. Puklavec Family Wines worden geproduceerd in Ljutomer-Ormož, een wijngebied in de regio Podravje in het noordoostelijke deel van Slovenië. Dit gebied biedt het perfecte microklimaat voor de druiventeelt. Het resultaat is elegante wijnen, gemaakt met een compromisloze en gepassioneerde aandacht voor detail, balans en even expressief als het landschap van de glooiende wijngaarden.

In samenwerking met zo'n driehonderd lokale boeren en 150 werknemers in de wijnkelder in Ormož en Ljutomer levert de familie Puklavec een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid in deze relatief arme regio van Slovenië. Met twee kelders met een totale capaciteit van elf miljoen liter streeft Puklavec Family Wines naar een productie van vijf miljoen liter wijn per jaar die naar veertien landen wereldwijd wordt geëxporteerd. Dit maakt Puklavec tot één van de grootste wijn-producerende families van Europa.