18
maart
2021
|
12:05
Europe/Amsterdam

Topchef en Rotterdams Philharmonisch Orkest brengen het voorjaar naar je huiskamer

Het nieuwe Huiskamerrestaurant zorgt voor een bijzondere thuisconcertbeleving

Samenvatting

Toe aan een culinaire én muzikale beleving? Woensdag 17 maart is het Huiskamerrestaurant gelanceerd, waarmee je een volwaardige avond uit in je eigen woonkamer creëert. Haal het Rotterdams Philharmonisch Orkest in huis en geniet tijdens een online concert van hoogwaardige gerechten van de Rotterdamse chef Marco Somer (De Harmonie) met de beste asperges van Van Gelder groente & fruit.

Huiskamerrestaurant zorgt voor totaalbeleving
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert sinds december online concerten. Na een succesvolle eerste digitale reeks slaat het wereldberoemde orkest nu de handen ineen met het Huiskamerrestaurant voor een totaalbeleving in de Nederlandse woonkamers. De muzikanten zorgen voor online topconcerten die je bovendien kunt beluisteren op een moment dat je zelf uitkiest. De Rotterdamse chef Marco Somer van restaurant De Harmonie is verantwoordelijk voor een driegangenmenu (€42,50) of hoofdgerecht (€27,50) met asperges en aardbeien van Van Gelder groente & fruit. Ook aan vega(n) liefhebbers is gedacht. Zij kunnen kiezen voor een plantaardig menu (€37,50) of hoofdgerecht (€23,50) van EAT.PEASY. Hiervoor laat de Rotterdamse chef-kok Maaike Stift zich inspireren door de smaken van het voorjaar.

Topconcerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Wie een volwaardige avond ‘uit’ van het Huiskamerrestaurant bestelt, kan een keuze maken uit een reeks concerten. Denk aan ‘Dichterbij de Matthäus-Passion’, ‘A Musical Easter For You’ of ‘Lahav Shani: Symfonische dansen’. De boxen en gerechten zijn te bestellen vanaf twee personen via Heerlijk in Huis. Ze kunnen kosteloos worden afgehaald op dinsdag en vrijdag in de Doelen/Stadsbrasserie in Rotterdam. Voor €7,50 kunnen de boxen ook worden thuisbezorgd. De bestellingen worden op maandag en donderdagavond geleverd en zijn vier dagen houdbaar in de koeling.

Van Gelder groente & fruit
Bij het oer-Hollandse familiebedrijf Van Gelder groente & fruit in Ridderkerk draait het al ruim 65 jaar om het leveren van dagverse aardappelen, groente en fruit. Van Gelder is ervan overtuigd dat de horeca iedere dag aan de slag moet kunnen gaan met verse en gezonde producten. Om dat te realiseren beheerst het bedrijf de volledige keten van bron tot bord. Van Gelder gelooft dat gezond eten de basis is van elke maaltijd. Hierbij staat smaak centraal; het moet bovenal lekker zijn. Van Gelder is trots om mee te werken aan het Huiskamerrestaurant. Met dit initiatief komt alles harmonieus samen: proeven, ruiken, horen en zien.

Boilerplate

Informatie over het Huiskamerrestaurant
Bestellen: www.heerlijk.nl/qoncert

Huiskamerrestaurant is een initiatief van Qoncert, waarbij de Q staat voor Quarantaine. Qoncert is een navolging op het succesvolle platvorm Qalkoen dat in december 2020 werd gelanceerd.