Rotterdam,
29
december
2023
|
15:18
Europe/Amsterdam

Restaurant Izakaya DUKI opent deuren aan het Hofplein

Eten en drinken in Japanse sfeer vanaf 29 december

Samenvatting

Net voor het einde van het jaar, op 29 december, opent Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein. Het restaurant is onderdeel van de onlangs geopende karaokebar Duke of Tokyo. Bij een bezoek aan zowel de karaokebar als Izakaya DUKI dompel je je als bezoeker helemaal onder in Japanse sferen. Het gloednieuwe restaurant is ‘verstopt’ in de bar en te bereiken via een deur van supermarkt 7Eleven. Via deze deur kom je in de gezellige izakaya terecht en stap je vanuit Rotterdam meteen een heel andere wereld binnen. Op het menu staan huisgemaakte gerechtjes, bereid volgens traditioneel Japans recept, sake’s, bieren en natuurlijk signature cocktails.

Izakaya, een Japans eetcafé

Een izakaya is de Japanse versie van een eetcafé, een informele bistro waar je kunt genieten van alcoholische versnaperingen in combinatie met kleine gerechtjes om te delen. Bij Izakaya DUKI in Rotterdam kun je nu zelf de gezelligheid ervaren van deze typisch Japanse vorm van dineren buiten de deur. Gasten kijken vanaf de hoge vide zo in de keuken en zien hoe de gerechtjes worden bereid.

 

Huisgemaakte gerechtjes, sake en cocktails

Het menu is met veel zorg samengesteld in samenwerking met de Japans-Rotterdamse onderneming Osozai en bestaat uit een selectie huisgemaakte kleine gerechtjes. Van yakatori tot karaage, sake clams, agedashi tofu en salmon tataki. Naast vis- en vleesgerechten hebben ook bezoekers die vegetarisch of vegan eten voldoende keuze, zoals in soya gemarineerde tomaatjes en geblancheerde spinazie met sesamdressing. Ook staan er een aantal specials op de kaart, dit zijn grotere gerechten om te delen, zoals een hele dorade van de grill en een tomahawk tonkatsu, geserveerd met Japanse BBQ saus. Op de uitgebreide drankkaart zijn verschillende soorten bier, wijn, sake én signature cocktails te vinden, gemaakt met Japanse ingrediënten zoals yuzu en shiitake. Uiteraard vind je op de kaart ook highballs en sours terug, typerend voor een izakaya.

Maak je avond uit compleet door een diner te combineren met een sessie in één van de privé karaoke-booths. Laat familie, vrienden of collega’s je zangkwaliteiten horen en ontdek jullie gedeelde muzikale guilty pleasures. Aan te raden is om van tevoren een karaoke-booth te reserveren via de website.

 

Over Duke of Tokyo

In 2018 openden ondernemers Has Peter Sengers en Wessel Kruyt, samen met hun Britse compagnon Ben Warren, de eerste Duke of Tokyo in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Het concept was al snel niet meer weg te denken uit het Amsterdamse uitgaansleven en al gauw werden er plannen gesmeed voor een tweede vestiging in Utrecht. Duke of Tokyo Utrecht werd met behulp van een crowdfunding geopend in de Ganzenmarkt tunnel. De derde locatie in Rotterdam is het paradepaardje van Duke of Tokyo en biedt een complete avond uit met eten, cocktails, karaoke en een bar-dancing.