Rotterdam,
25
april
2017
|
15:55
Europe/Amsterdam

Proef de lente met Ricola

Ricola’s kruidentuinen op de bergweides in Zwitserland staan nu in bloei

Samenvatting

Het is lente en dat wil zeggen dat de bergweides in Zwitserland prachtig in bloei staan. Voor Ricola betekent dit tijd om te oogsten. Want wat velen wellicht niet weten, is dat het ruim 80 jaar oude Zwitserse bedrijf de kruiden voor hun kruidenpastilles zelf op biologische wijze teelt. Met behulp van een kruidenexpert worden alleen de allerbeste kruiden geoogst. De kwaliteit van de kruiden bepaalt ten slotte hoe smaakvol het eindproduct is. Om die beroemde, heerlijke smaak van Ricola te krijgen, is de teelt en oogst topprioriteit bij Ricola. Proef de lente in de kruidenpastille die als fluweel is voor de mond en keel.

Kruidentuinen
Vandaag de dag willen we graag weten wat we precies eten. Waar komt ons voedsel vandaan? Door wie wordt het gemaakt? Ondanks dat het recept voor de unieke Ricola kruidenmix een goed bewaard geheim is, maakt het Zwitserse bedrijf geen geheim van de oorsprong van de kruiden. Deze worden al sinds jaar en dag op biologische wijze geteeld in de kruidentuinen van Ricola op de bergweides in Zwitserland. Omdat deze nu zo mooi in bloei staan, zijn een aantal  speciaal hiervoor ingerichte kruidentuinen open voor bezichtiging. Bezoekers krijgen er onder andere uitleg over hoe de kruiden groeien en wat de krachtige eigenschappen zijn.
 

Krachtige plantenmix
Ruim 80 jaar geleden bedacht Emil Richterich een bijzondere kruidenmix van 13 krachtige planten  die de basis vormen voor de kruidenpastilles van Ricola. Deze groeien op de kruidenweides die liggen in Wallis, Emmental, Puschlav, de Jura en in Centraal-Zwitserland en worden door maar liefst 100 boeren op natuurlijke wijze geteeld. De kruidentelers van Ricola controleren de kruiden nog liever blaadje voor blaadje met de hand dan dat ze chemische middelen moeten gebruiken om insecten of plantenziektes te bestrijden. Ricola kruiden groeien enkel met behulp van natuurlijke teeltmethoden, zonder chemische meststoffen, pesticiden of herbiciden. Ver weg van grote bevolkingscentra en wegen, waardoor de kruiden niet in contact komen met schadelijke stoffen. De teeltlocatie voor elk kruid wordt zorgvuldig geselecteerd door het bedrijf. Het klimaat, de locatie en de bodemgesteldheid spelen een belangrijke rol bij de groei van de kruiden. Daarnaast hebben deze factoren een sterk effect op de werkzame stoffen die de kruiden bevatten en op de intensiteit van de smaak.
 

Kwaliteitscontroles
Het oogsten van de kruiden gebeurt op het hoogtepunt van hun medicinale kracht en hun smaak. De net geoogste planten worden direct getransporteerd en gedroogd. Voordat de kruiden worden verwerkt tot Ricola kruidenpastilles ondergaan ze strenge kwaliteitscontroles op de productielocatie in Laufen. De kwaliteitsinspecteurs van Ricola controleren op versheid, kleur, geur, puurheid, gehalte en de kwaliteit van de actieve bestanddelen.
 

Het geheim van de smid
Ricola weet al ruim 80 jaar de Zwitserse kruidentuin traditie te handhaven. De exacte samenstelling van hun speciale kruidenmix blijft misschien wel het best bewaarde geheim van Zwitserland, maar wel vertelt het bedrijf welke 13 kruiden deze magische mix vormen: heemst, malrove, kleine bevernel, sleutelbloem, vlier, ereprijs, vrouwenmantel, pepermunt, kaasjeskruid, salie, smalle weegbree, duizendblad en tijm. Al deze ingrediënten komen terug in de acht verschillende kruidenpastilles. De originele kruidenbonbons in het gele zakje zijn wellicht de meest bekende. Deze zijn er in een suikervrije en in een suikerhoudende variant. Ook de smaken Cranberry, DropMint, HoneyHerb, LemonMint, Menthol en Vlierbloesem zijn geliefd bij velen.    
 

Achtergrondinformatie
Ricola AG is een van de modernste en meest innovatieve producenten van keelpastilles ter wereld. Ricola exporteert bijna 40 verschillende soorten keelpastilles naar meer dan 50 landen. Het familiebedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Laufen bij het Zwitserse Bazel. Daarnaast heeft Ricola ook nog dochterondernemingen in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Azië en de VS. Het bedrijf is in 1930 opgericht door Emil Richterich en is sindsdien altijd in handen gebleven van de familie. Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door de derde generatie van de familie, vertegenwoordigd door Felix Richterich, de huidige voorzitter van de raad van bestuur. Ricola gebruikt alleen kwalitatief hoogwaardige basis ingrediënten. Daarbij gaat het vooral om de kruiden, die in de Zwitserse bergen worden geteeld met behulp van natuurlijke teeltmethoden.

Boilerplate

Overige informatie over Ricola
Adres : Basselstrasse 31, 4242, Laufen, Zwitserland
Website : www.ricola.com
Facebook : www.facebook.com/ricola.netherlands