Rotterdam,
08
juni
2023
|
16:10
Europe/Amsterdam

Rotterdam get ready! Binnenkort is de stad een croissant walhalla rijker

Bakkerij Krozant voorziet Rotterdammers van unieke croissants met de hoofdletter ‘K’

Samenvatting

Een meisjesdroom die uitkomt: dat is Krozant voor Yvette Jansen en Nadia Stam. Met hun Rotterdamse ‘niet lullen, maar poetsen’ mentaliteit laten zij die droom vanaf 17 juni in vervulling gaan. Het croissantenatelier is het kindje waar ze al jaren op broeden en waar tout Rotterdam en omstreken binnenkort heerlijke versgebakken croissants, broodjes, pastries én goede koffie kan afhalen. ‘Onze visie komt nu echt tot leven!’ 

Croissants in een nieuw jasje

Pal in het iconische Groot Handelsgebouw (GHG) in hartje centrum van de Maasstad, openen Yvette en Nadia binnenkort hun eerste onderneming, bakkerij Krozant. De croissant zoals we hem kennen steken zij daar in een compleet nieuw jasje. Bij de dames kun je namelijk terecht voor een enorm breed scala aan versgebakken heerlijkheid. Voor de liefhebbers zijn er natuurlijk de tijdloze klassiekers, zoals het chocolade- of koffiebroodje, maar ook voor iedereen die het liever in een geheel andere hoek zoekt is er genoeg te vinden. Zo zijn er unieke creaties, zoals een croissant met kippendij en mangochutney of een croissantje BLT met citroenmayo. Daarnaast biedt het menu ook andere zoete én hartige pastries, maar ook belegde broodjes en koffie van Rotterdamse Giraffe Coffee Roasters. 

Met passie gerold

Die bijzondere ‘Krozanten’ zijn niet het enige waarmee de Rotterdamse dames zich willen onderscheiden van concurrenten. Bij Krozant staat ambacht hoog in het vaandel. Alle croissants en overige pastries worden dag in, dag uit met de hand gemaakt. Met aandacht voor elk detail, want alleen zo creëer je die perfect luchtige en flaky broodjes waar iedereen zo dol op is. ‘Het maken van Krozanten kost veel tijd en liefde, op deze plek heeft iedereen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in onze keuken en die liefde te ervaren,’ laat Yvette weten.

Over Krozant

Krozant is een gloednieuwe Microbakery in hartje Rotterdam. Met hun locatie in het Groot Handelsgebouw is het de ideale stop voor kantoormedewerkers in het Central District, dagjesmensen van buiten de stad of de Rotterdammer die zin heeft in wat lekkers. Hier kan iedereen terecht voor een breed scala aan croissants op z’n Rotterdams. Van traditionele chocolade broodjes tot een out of the box croissantje BLT met citroenmayo. Daarnaast kunnen bedrijven bij de meiden van Krozant aankloppen voor cateringopdrachten. Voor goede vergaderlunches, ontbijtjes op de zaak of een gewoon een doos lekkers voor een verjaardag, jubileum of feestje. Er is altijd een goede reden voor een lekkere ‘Krozant’!

De ruimte, gelegen in de parkeergarage van het GHG, is een pop-up locatie. Zij zien het als een eerste opstap, naar wat uiteindelijk een grotere koffiezaak met tafeltjes en een groot terras moet worden. Dat is hun ambitie voor de toekomst. De komende twee jaar gaan Yvette en Nadia hier samen zich volledig onderdompelen in het leven als ondernemers en keihard werken aan het bedrijf.

Over Groot Handelsgebouw

Groot Handelsgebouw (GHG), gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam en grenzend aan het Centraal Station, is een levendige community van meer dan 450 bedrijven aan de poort van de stad, waar jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld samenkomen. Het gebouw verbindt een bruisende wijk vol multinationals, startups, creatievelingen en culturele organisaties.

GHG, gebouwd in 1953, staat symbool voor de wederopbouw van Rotterdam en beslaat 120.000 vierkante meter verdeeld over acht verdiepingen, waardoor het een van de grootste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland is. Jamestown, het op design gerichte investerings- en beheerbedrijf voor onroerend goed, werkt actief aan verschillende projecten om het pand nieuw leven in te blazen. Door zijn erfgoed te behouden en zich aan te passen aan de toekomst, wil GHG verbeterde kansen bieden voor samenwerking, innovatie en betrokkenheid van de gemeenschap.

Over Jamestown

Jamestown is een wereldwijd, designgericht vastgoedbeleggings- en managementbedrijf met een staat van dienst van 40 jaar en een missie om inspirerende plekken te creëren. Sinds de oprichting in 1983 heeft Jamestown transacties uitgevoerd ter waarde van ongeveer $40 miljard. Op 30 juni 2023 beheert Jamestown activa ter waarde van $12,3 miljard en heeft het een portfolio in belangrijke markten in de VS, Latijns-Amerika en Europa. Jamestown heeft wereldwijd meer dan 500 medewerkers, met het hoofdkantoor in Atlanta en Keulen, en kantoren in Amsterdam, Bogotá, Boston, Londen, Los Angeles, Madrid, New York, San Francisco en Washington, D.C. Huidige en eerdere projecten omvatten One Times Square en Chelsea Market in New York, Industry City in Brooklyn, Ponce City Market in Atlanta, Ghirardelli Square in San Francisco, de Innovation and Design Buildings in Boston en Lissabon, en Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Voor meer informatie, bezoek www.jamestownlp.com.