Rotterdam,
13
november
2017
|
16:25
Europe/Amsterdam

Rotterdam Port Fund en NIBC Bank investeren in offshore technologieën

Rotterdam Port Fund en NIBC Mezzanine & Equity Partners gaan investeren in de Van Aalst Groep. Zij worden hiermee minderheids aandeelhouder van het bedrijf in Dordrecht, dat gespecialiseerd is in cargo afhandeling systemen. Met het groeikapitaal van beide partners kan de Van Aalst Groep onder andere het zogenoemde SafeWay systeem internationaal op de markt te brengen. De groep heeft de ambitie om met dit systeem een van de grote spelers te worden in veilige Walk to Work (W2W) oplossingen op zee.

Het Rotterdam Port Fund en NIBC Mezzanine & Equity Partners zien groeipotentie in de plannen van de Van Aalst Groep voor de hele offshore sector, inclusief offshore windturbines. Dit voedt het optimisme van beide partners, in de toekomst van deze technologie, alleen maar meer.

Wijnand van Aalst (Van Aalst Group): “Door financiële injectie en het netwerk van de Rotterdam Port Fund en NIBC kan de Van Aalst Groep de SafeWay loopbruggen naar de volgende fase brengen.”
 

Over de partners
Rotterdam Port Fund is een onafhankelijke investeringsfonds gericht op vernieuwende bedrijven in de havensector, met een specifieke focus op Nederland en Noordwest Europa. Rotterdam Port Fund is daarmee een waardevolle partner met een groot netwerk en kennis van de industrie.

Bastiaan van der Knaap (Managing Director RPF): “Wij zijn als Rotterdam Port Fund verheugd om betrokken te zijn bij de Van Aalst Groep. Met onze kennis en kunde vertrouwen wij erop een wezenlijke bijdrage te leveren aan de expansie van dit mooie bedrijf”.

NIBC Mezzanine & Equity Partners is opgericht om de ondernemende geest van NIBC te ondersteunen, en biedt flexibele risicodragende oplossingen om bedrijven te helpen te groeien.

Robert I. Oei (Managing Director NIBC): "We kennen Van Aalst Group al jaren, dit vanwege onze grote sector kennis in de offshore sector waardoor we dit innovatief bedrijf zagen groeien. Met de huidige koers en ambitie was het een goed moment om in te stappen. We willen een partner zijn voor management door mee te denken over zaken waar een groeiend bedrijf mee te maken krijgt. Het management van de onderneming is hierin leidend, maar wij kunnen hier iets aan toevoegen, met onze kennis en ons netwerk”.

Overige informatie
Website Van Aalst Groep : http://www.vanaalstmarine.com
Website RPF : http://www.rotterdamportfund.com
Website NIBC : https://www.nibc.nl

Downloads