Rotterdam,
07
juli
2023
|
10:18
Europe/Amsterdam

Rotterdamse nieuwste hotspot The Rooftop op het Groot Handelsgebouw opent dit weekend

Zomervakantie start met indrukwekkend uitzicht, terras, restaurant en tal van arcadegames bovenop het iconische pand

Samenvatting

Vanaf 8 juli heeft de stad Rotterdam er een epische, nieuwe hotspot bij. The Rooftop at GHG is dé plek om kleurrijke ontdekkingen te doen, spannende games voor alle leeftijden te spelen en elkaar te ontmoeten om wat te eten of drinken. Hiermee wordt de legacy van het Groot Handelsgebouw (GHG) voortgezet als een bruisend centrum voor activiteiten en eet- en drinkgelegenheden. Tot en met december is er een maandelijkse programmering met enerverende events, bruisende borrels en artistieke activaties.

Comfort met een hoofdletter ‘C’

Bereid je voor op een zomer die je naar een hoger niveau zal tillen met het nieuwe adembenemende dakterras in Rotterdam! Het restaurant en de bar, gerund door Spinning Group en Smoke Masters, bieden een volledig menu en een bar met veel opties. Gasten kunnen zich verliezen in nieuwe hoogten van culinair genot en kunnen van hun maaltijden en cocktails genieten in de kleurrijke ruimte of op de zonovergoten terrassen, beide met het beste uitzicht op het centrum van Rotterdam. Met een menu van toegankelijke gerechten, van comfort food tot Mediterraan, rechtstreeks uit de open keuken en bij twee bruisende foodstations. Bezoekers kunnen genieten van een variatie aan heerlijke gerechten: van smash burgers en loaded fries tot gezonde salades en lunchopties. Er komt een foodstation waar je je als een kind in een snoepwinkel voelt, met snacks en lekkernijen. Liever gewoon een Rotterdams bakkie pleur? Ook die is er te vinden. Natuurlijk samen met vers gebak.

Activiteiten voor jong en oud

"Ons doel is om plaatsen te creëren die fundamenteel lokaal, bescheiden, gelaagd, kleurrijk, opwindend, ambitieus en inclusief zijn", aldus Michael Phillips, president van Jamestown. “The Rooftop at GHG is onze vertaling van deze theorie voor Rotterdam. Met een levendige en speelse sfeer vol kleurrijke elementen wordt het hele concept een meeslepende ervaring die de zintuigen prikkelt.” Verken het dak via verschillende bruisende kenmerken en laat je competitieve geest de vrije loop met arcadespellen, tafelvoetbal of minigolf. Daarnaast zal er een felgekleurde lintkamer zijn met een fotohokje om al het plezier vast te leggen. Maak het feest compleet met een levensgroot doolhof en een zoete traktatie bij de candybar.

Michael Phillips - Principal and the President of Jamestown

Ons doel is om plaatsen te creëren die fundamenteel lokaal, bescheiden, gelaagd, kleurrijk, opwindend, ambitieus en inclusief zijn, The Rooftop at GHG is onze vertaling van deze theorie voor Rotterdam. Met een levendige en speelse sfeer vol kleurrijke elementen wordt het hele concept een meeslepende ervaring die de zintuigen prikkelt.

Michael Phillips - Principal and the President of Jamestown

Over The Rooftop

The Rooftop is een initiatief van Jamestown, een vastgoedbedrijf dat in de VS bekend staat om het creëren van levendige innovatiecentra en gemeenschapshubs, waaronder Chelsea Market en Industry City in New York en Ponce City Market in Atlanta. In Nederland leidt Jamestown momenteel de creatieve heropleving van GHG in Rotterdam en de Schinkelbuurt in Amsterdam.

Zes maanden lang, van juni tot het einde van het jaar, organiseren ze een kleurrijk circus en arcade-achtige ervaring op het dak van GHG. Het wordt een plek waar bezoekers worden vermaakt met een breed scala aan ervaringen en spelletjes, aangevuld met snackkiosken en een restaurant en bar met buitenterrassen.

Over Groot Handelsgebouw

Groot Handelsgebouw (GHG), gelegen in het hart van het centrum van Rotterdam en grenzend aan het Centraal Station, is een levendige community van meer dan 450 bedrijven aan de poort van de stad, waar jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld samenkomen. Het gebouw verbindt een bruisende wijk vol multinationals, startups, creatievelingen en culturele organisaties.

GHG, gebouwd in 1953, staat symbool voor de wederopbouw van Rotterdam en beslaat 120.000 vierkante meter verdeeld over acht verdiepingen, waardoor het een van de grootste bedrijfsverzamelgebouwen van Nederland is. Jamestown, het op design gerichte investerings- en beheerbedrijf voor onroerend goed, werkt actief aan verschillende projecten om het pand nieuw leven in te blazen. Door zijn erfgoed te behouden en zich aan te passen aan de toekomst, wil GHG verbeterde kansen bieden voor samenwerking, innovatie en betrokkenheid van de gemeenschap.

Over Jamestown

Jamestown is een wereldwijd, designgericht vastgoedbeleggings- en managementbedrijf met een staat van dienst van 40 jaar en een missie om inspirerende plekken te creëren. Sinds de oprichting in 1983 heeft Jamestown transacties uitgevoerd ter waarde van ongeveer $40 miljard. Op 30 juni 2023 beheert Jamestown activa ter waarde van $12,3 miljard en heeft het een portfolio in belangrijke markten in de VS, Latijns-Amerika en Europa. Jamestown heeft wereldwijd meer dan 500 medewerkers, met het hoofdkantoor in Atlanta en Keulen, en kantoren in Amsterdam, Bogotá, Boston, Londen, Los Angeles, Madrid, New York, San Francisco en Washington, D.C. Huidige en eerdere projecten omvatten One Times Square en Chelsea Market in New York, Industry City in Brooklyn, Ponce City Market in Atlanta, Ghirardelli Square in San Francisco, de Innovation and Design Buildings in Boston en Lissabon, en Groot Handelsgebouw in Rotterdam. Voor meer informatie, bezoek www.jamestownlp.com.

Boilerplate

Meer informatie over The Rooftop bij Groot Handelsgebouw

Open: Opening 8 juli, geopend eind juni-december
Openingstijden:  Woensdag tot zondag– 11:00 tot 23:00
Adres:  Stationsplein 45, 3013 AK in Rotterdam​

Kaartverkoop:  Alleen online verkrijgbaar

volwassenen € 12,-

kinderen van 2-14 jaar € 9,-

kinderen van 0-2 jaar gratis

Instagram: https://www.instagram.com/groothandelsgebouw/

Website: https://www.ghg.nl/rooftop

Tickets zijn tot zes weken van tevoren verkrijgbaar. Een ticket is vereist voor toegang tot een van de The Rooftop-concepten, inclusief de eet- en drinkgelegenheden, The Restaurant + The Boulangerie. Voor vragen kunt u mailen naar hello@ghg.nl en voor groepsreserveringen en arrangementen naar rooftopevents@spinninggroup.nl