Rotterdam,
27
februari
2017
|
12:39
Europe/Amsterdam

AD Sportfilmfestival Rotterdam maakt eerste filmtitels bekend

Van Ali tot Pelé: 3de editie van sportfilmfestival op 6, 7 en 8 april belooft spectaculaire films

Samenvatting

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam beleeft op 6, 7 en 8 april haar derde editie in Cinerama Filmtheater in Rotterdam. In totaal worden er in drie dagen tijd maar liefst rond de 30 verschillende films vertoond. Het festival licht al een tipje van de sluier op en maakt de eerste filmtitels bekend. Zo is onder meer de Amerikaanse documentaire Facing Ali, de documentaire Skateboarding’s First Wave, de speelfilm Pelé: Birth of a Legend, de Nieuw-Zeelandse documentaire Chasing Great en de spraakmakende documentaire Free to Run, over de bizarre geschiedenis van het hardlopen, te zien. Wie dit sportieve event op het witte doek bij wil wonen kan nu passe-partouts kaarten kopen via sportfilmfestivalrotterdam.nl.

Schaakwonder
Van schaakwonder Magnus Carlsen tot wielerlegende Tom Boonen van Etixx-Quick Step: het AD Sportfilmfestival Rotterdam biedt drie dagen lang een artistiek hoogwaardig cultureel programma waarin de essentie van de sport wordt blootgelegd vanuit een kunstzinnige optiek. Het programma telt een grote verscheidenheid aan films. Zo kunnen bezoekers onder meer de golfdocumentaire Seve The Movie, de schaakdocumentaire Magnus, de snowboardfilm The Fourth Phase en de documentaire Personal Gold, die het hartverwarmende Olympische verhaal vertelt van de Amerikaanse wielerdames, op het witte doek zien.

Wielerdocumentaire
Bijzonder trots is het AD Sportfilmfestival Rotterdam op het binnenhalen van de Nederlandse première van de spraakmakende Belgische wielerdocumentaire One Year In Blue. Wielrenner Tom Boonen zegt hierover: ”Het is ongewoon om de hele tijd een filmploeg rond je te hebben, maar het resultaat is fantastisch. Alle kleine verhalen binnen een wielerploeg zijn op een mooie manier samen gebracht tot één verhaal. Het is zeker het kijken waard.''

Fototentoonstelling
De afgelopen maanden trokken enkele gerenommeerde fotografen er op uit om Rotterdamse topsportevenementen vast te leggen, van ABN Amro World Tennis Tournament en het WK Roeien tot het Kerstboksgala. Hun missie: dat vastleggen wat anderen niet zien. Een selectie van hun werk wordt in samenwerking met het nieuwe Rotterdamse fotobureau Typhosi tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam tentoongesteld onder de naam ‘Gallery Plays’. Het zijn de prachtige details en de vele vastgelegde verstilde momenten die van het werk van deze fotografen zo’n kijkplezier maken. Van prachtige close-ups van toptennissers tot het bloedfanatieke publiek van Feyenoord, Sparta en Excelsior. Gallery Plays is tijdens het AD Sportfilmfestival te bezoeken door iedereen met een geldig filmkaartje.

Tickets
In aanloop van het AD Sportfilmfestival Rotterdam op 6, 7 en 8 april zullen er nog meer films bekend worden gemaakt. Ondertussen is de kaartverkoop van de passe-partouts al in volle gaan. Op vrijdag 10 maart start om 10.00 uur de kaartverkoop voor losse tickets.
Kaarten zijn verkrijgbaar via http://sportfilmfestivalrotterdam.nl.

Achtergrond
“Ik ben trots op het vastleggen van deze titels,'' zegt programmeur Dave Andriese. “We zijn al maanden bezig met de selectie. Voor de derde editie van dit festival ligt de lat hoog. De films en documentaires moeten niet alleen over sport gaan, ze moeten ook prachtige verhalen vertellen. Verhalen over winnen en verliezen, over het verleggen van grenzen, over het presteren van het unieke. Bij het samenstellen van het programma staan het visuele spektakel, de cinematografische kwaliteit van camerawerk en licht en geluid centraal.''

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door AD, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Jean Mineur Mediavision, Mediacenter Rotterdam, Cinerama Filmtheater, RTV Rijnmond, OPEN, Donner, Stichting Bevordering van Volkskracht en Elise Mathilde Fonds.

Boilerplate

Overige informatie over het AD Sportfilmfestival Rotterdam
Datum : 6, 7 en 8 april 2017
Locatie : Cinerama Filmtheater
Tickets : http://sportfilmfestivalrotterdam.nl
Website : http://sportfilmfestivalrotterdam.nl
Facebook : https://www.facebook.com/SFFRotterdam/
Twitter : https://twitter.com/SFFRotterdam
Pressroom : http://pressroom.misspublicity.nl/rotterdamtopsport/nl/