Rotterdam,
12
april
2017
|
13:16
Europe/Amsterdam

Bezoekersrecord voor AD Sportfilmfestival Rotterdam

Samenvatting

De derde editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam heeft de afgelopen dagen bijna 2,5 duizend bezoekers naar Cinerama Filmtheater getrokken. Dat is meer dan vorig jaar, toen de teller uiteindelijk 2400 bezoekers aanwees.

Feyenoord documentaire
Het Sportfilmfestival trapte donderdag al af met de reünie van de selectie van Feyenoord uit 1999, die dat jaar kampioen werd. Hoofdrolspelers als Jorien van den Herik en Leo Beenhakker waren aanwezig om de documentaire te aanschouwen die door Andere Tijden Sport over dat jaar werd gemaakt. Ook de komst van wereldkampioen Rico Verhoeven zorgde op het festival voor een massale toeloop. Verhoeven schoof aan in de dagelijkse festivaltalkshow van Wilfried de Jong.

Rotterdam Sportfilm Award
Een volle zaal 1 trok ook de uitreiking van de allereerste Rotterdam Sportfilm Award, een door Rotterdam Topsport, Cinecrowd en OPEN Rotterdam in het leven geroepen prijs die filmtalent moet enthousiasmeren om sportfilms over Rotterdam te maken. Deze prijs ging naar filmmaker Rene van Zundert, die met 'Bars' een film maakte over een jongen uit Rotterdam-Zuid die sport gebruikt om zich aan de problemen in zijn leven te onttrekken. Van Zundert ontving een cheque van tweeduizend euro ter aanmoediging en kreeg te horen dat de organisatie zijn film wil inzenden voor een prestigieuze internationale sportfilmwedstrijd in Milaan.

Festival
Het AD Sportfilmfestival Rotterdam vond plaats op 6, 7 en 8 april 2017 in de Rotterdamse bioscoop Cinerama. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Boilerplate