Rotterdam,
19
juli
2017
|
20:57
Europe/Amsterdam

Euromast kleurt oranje tijdens EK Vrouwenvoetbal in Rotterdam

Samenvatting

Ook de Euromast kleurt oranje, als de Nederlandse voetbalploeg morgen de tweede poulewedstrijd speelt op het in Nederland gehouden EK vrouwenvoetbal. De vrouwen spelen op het Kasteel donderdag tegen Denemarken. Deze wedstrijd is al weken uitverkocht.

De Euromast is niet het enige Rotterdamse icoon dat kleurt bekent tijdens WEURO 2017. Ook de Erasmusbrug baadt in het oranje, vanavond en morgenavond. Grote andere delen van de stad kleuren ook oranje. Rond de Hofpleinfontein zijn banieren geplaatst, grote voetballen hangen in de lantaarnpalen door de hele stad en ook de hal van Rotterdam CS staat in het teken van WEURO 2017. Dat Rotterdam speelstad is zal geen inwoner of bezoeker ontgaan.

Net als in andere Nederlandse steden worden supporters uitgenodigd om vóór de wedstrijd in een bonte stoet de Oranjebus feestelijk te begeleiden naar het Spartastadion. Aan de eerste loop in Utrecht deden maar liefst 2.000 supporters mee. Supporters die willen meelopen met de Oranje Parade naar het Spartastadion (ruim 2 km) kunnen zich tussen 17.30 en 18.00 uur verzamelen in de fanzone op het Kruisplein (tegenover Rotterdam CS).

In deze gratis te bezoeken fanzone zijn alle poulewedstrijden live te volgen op groot scherm. Supporters kunnen er heerlijk loungen maar ook meedoen met allerlei voetbalactiviteiten. In de rust kan bijvoorbeeld een potje tafelvoetbal of Headis worden gespeeld en samen met Keepie Uppie en pole-soccer kunnen supporters hun voetbalskills laten zien. Muziekoptredens en de horeca maken het vrolijke voetbalfeest midden in de stad compleet.

De wedstrijd van Nederland is uitverkocht. Kaarten voor de andere Rotterdamse wedstrijden dit toernooi zijn nog wel te koop, in de fanzone of op weuro2017.nl.