Rotterdam,
12
juli
2017
|
09:52
Europe/Amsterdam

RRA lanceert eerste Rotterdam Marathon Clinic

Samen met Rotterdam Running Ambassadors voorbereiden op de Rotterdam Marathon

Samenvatting

De Stichting Rotterdam Running Ambassadors houdt op zaterdag 23 september de allereerste editie van de Rotterdam Marathon Clinic. Tijdens deze ochtend zetten Rotterdammers met een ondernemend en sportief hart een eerste stap naar de Marathon van Rotterdam. De RRA is een sportieve businessclub die al tal van marathons op haar naam heeft staan en meer Rotterdammers kennis wil laten maken met dit verslavende fenomeen: marathons lopen. Wie daar alles over weet is marathonloopster Andrea Deelstra. Zij deelt haar geheimen van een goede looptechniek. Ook krijgen de deelnemers een kijkje achter de schermen van de NN Marathon Rotterdam. En natuurlijk wordt er ook gerend tijdens de Wedstrijd zonder Tijd, de jaarlijkse hardloopwedstrijd van de RRA. Inschrijven voor de clinic, die van 9.00 tot 13.00 uur duurt, kan via www.runningambassadors.nl/rotterdam-marathon-clinic.

Kijkje achter de schermen van de NN Marathon Rotterdam
De Rotterdam Marathon Clinic is bedoeld voor iedereen met een Rotterdams, ondernemend en sportief hart. Ondernemers, bestuurders of inspirerende sportievelingen die actief zijn in de regio Rotterdam en wel een zetje kunnen gebruiken om zelf een keer deel te nemen aan het grootste eendaagse sportevenement van Nederland. Wat betekent zo’n enorm sportevent eigenlijk voor de stad? Tijdens de clinic geeft NN Marathon Rotterdam een kijkje achter de schermen en laat zien wat de impact is op de stad Rotterdam.

Schat je finishtijd
Natuurlijk wordt er tijdens de marathon clinic niet alleen gepraat over hardlopen. Topatlete Andrea Deelstra en haar coach Bram Wassenaar geven gouden tips voor een goede looptechniek waarna de deelnemers deze kennis meteen in de praktijk brengen. Om 11.15 uur mogen ze aan de start verschijnen van de ‘Wedstrijd zonder Tijd’. Nee, geen 42 kilometer, maar een hardloopwedstrijd van 5 kilometer langs de oevers van de Maas en over de bruggen van Rotterdam. De winnaar is niet degene met de snelste tijd, maar degene die zijn finishtijd het beste heeft ingeschat. En het horloge moet af!

Sportieve businessclub
De stad Rotterdam, het Rotterdamse Havenbedrijf en Rotterdam Marathon stonden 15 jaar geleden aan de wieg van Stichting Rotterdam Running Ambassadors. Stichting Rotterdam Running Ambassadors (RRA) is een businessclub van senior managers, medici, bestuurders en ondernemers uit de Maasstad die als gemeenschappelijke noemer het lopen van (internationale) marathons heeft. Rondom zo’n marathon wordt een businessprogramma georganiseerd waarbij economische betrekkingen met Rotterdam worden gestimuleerd. In haar vijftienjarig bestaan deed RRA onder meer mee aan marathons in New York, Chicago, Shanghai, Keulen, Berlijn, Rome, Dublin, Brussel, Kaapstad, Istanbul en Havana. Op 15 oktober doen de leden mee aan de marathon van Lissabon. Trainen voor marathons is niet het enige doel van de RRA. Het versterken van elkaars business door het benutten van elkaars netwerk om de economie in Rotterdam te versterken, is ook een duidelijk doel van de RRA. Om die reden worden er op jaarlijkse basis meerdere business events georganiseerd door de club. De Rotterdam Marathon Clinic is er één van.

Boilerplate

Overige informatie over de Rotterdam Marathon Clinic

Datum : 23-09-2017
Tijd : 09:00 uur inschrijven en koffie
09.30 uur interactieve presentaties
10.30 uur marathon clinic door Bram Wassenaar
11.15 uur Wedstrijd zonder Tijd (5 KM)
12.00 uur prijsuitreiking en informele brunch
Einde : 13.00 uur
Locatie : Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs , Boompjes 251 te Rotterdam

Inschrijven : http://www.runningambassadors.nl/rotterdam-marathon-clinic
Pressroom : Voor een sfeerimpressie van Wedstrijd zonder Tijd zie https://vimeo.com/141463548