Rotterdam,
14
november
2017
|
12:38
Europe/Amsterdam

Beleef ’t bij Loopuyt met geheimhoudingsplicht

Samenvatting

Illegale drankfeesten, ruige bokswedstrijden en gestolen kunstvoorwerpen. Wie denkt dat Loopuyt zich alleen bezighoudt met het stoken van gin, heeft het mis. Met de nieuwe S’DAM-tour ‘Beleef ’t bij Loopuyt’ ben je getuige van duistere zaken die het daglicht niet kunnen zien. De eerste data van de tour zijn bekend: zaterdagen 25 november, 13 januari, 10 februari, 17 maart en 14 april.

Over Schiedam
Schiedam is al vanaf de 18e eeuw stad van het gedistilleerd. In die tijd leeft Schiedam helemaal op met de komst van jeneverstokerijen. Vanuit tientallen distilleerderijen wordt de Schiedamse jenever over de hele wereld geëxporteerd. Naast waanzinnige architectuur, leverde het ook roet-producerende stinkpijpen op, waarmee de branderijen Schiedam onder een dikke laag roet hulden. Dat leverde de jeneverstad de bijnaam Zwart Nazareth op.

Tegenwoordig wordt Schiedam Distillers District genoemd. En nog steeds zijn er grote distilleerders gevestigd in het historische centrum, met gin-distilleerders als grote nieuwkomers in de afgelopen 10 jaar. 

Beleef ’t bij Loopuyt
Met de tour ‘Beleef ’t bij Loopuyt’ leidt de extravagante woordkunstenaar Jack Kerklaan iedereen die alles wil weten van de Gouden Eeuw van Schiedam rond in het prachtige oude centrum, waar de ruige en creatieve wereld van toen en nu zichtbaar is. Een bezoek aan de geheime Loopuyt-bar in de krochten van een voormalige kruidenopslag is een belevenis. Deze zeer geheime plek, die de oude familie Loopuyt in de 18e eeuw gebruikte voor alles waarvoor oom agent je in de boeien slaat, is iets wat je - minimaal - één keer in je leven wil zien. Er worden in nachtelijke uren bokswedstrijden gehouden, verdwenen kunstwerken tentoongesteld en het pakhuis kent vele ingangen en uitgangen. De tour eindigt met een heerlijke Loopuyt Gin-Tonic bij Lucas Drinkwinkel.

Voorwaarde van een bezoek aan deze bijzondere, duistere, maar o zo kenmerkende Schiedamse plek, is een strikte geheimhoudingsplicht. Ben jij de eerste die voor deze geheimhouding tekent?

Beleef ’t bij Loopuyt is alleen bedoeld voor mensen die een grote liefde hebben voor gin, jenever en/of mooie verhalen van 18 jaar en ouder.

Boilerplate

Overige informatie over Beleef ’t bij Loopuyt
Data : zaterdag 25 november, 13 januari, 10 februari, 17 maart en 14 april
Tijd : 15.00 tot 17.30 uur
Startlocatie : De Waag, Lange Kerkstraat 39 in Schiedam
Tickets : € 42,50 per persoon
Reserveren : Verplicht
Website : www.sdam.nl/gintours

Beleef ’t bij Loopuyt gaat door bij minimaal 10 deelnemers en kent maximaal 25 deelnemers