Schiedam,
02
juli
2019
|
11:05
Europe/Amsterdam

Ga de afvalberg te lijf met de unieke S'DAM Festivalbeker

Duurzame beker met opvallend kleurtje gaat het hele festivalseizoen mee

Samenvatting

Het festivalseizoen is weer begonnen: heerlijk in de zomerzon met een ijskoud biertje genieten van de beste muziek. Helaas laten duizenden festivalgangers jaarlijks ook een flinke berg rommel achter. Om deze afvalberg te lijf te gaan introduceren Stichting Centrummanagement Schiedam en Stichting Promotie Schiedam de exclusieve S’DAM Festivalbeker: een duurzame beker die het hele festivalseizoen mee gaat. De zonnige S’DAM Festivalbeker wordt op 12 juli geïntroduceerd tijdens het gratis popfestival Where we've met in Schiedam.

Duurzame beker
Het doel is om de S'DAM festivalbeker te gebruiken bij alle evenementen die je bezoekt. Bij de bar schenken ze je drankje er in en na afloop van het evenement neem je de beker mee naar huis. Zo lever je een positieve bijdrage aan schonere parken, natuurgebieden en pleinen. De festivalbeker is duurzaam geproduceerd, geschikt voor koude en hete dranken en mag in de vaatwasser en magnetron. Geen afval, en wel zo gemakkelijk in gebruik.

De opvallende beker in het herkenbare 'Schiedams geel' bevat symbolen die verwijzen naar de stad. Onder andere de wieken van de Schiedamse molens, een jenever glaasje en de monumentale pakhuizen die je nu nog in de binnenstad vindt, sieren de buitenkant. De beker wordt officieel geïntroduceerd tijdens het gratis popfestival Where we’ve met dat op vrijdag 12 t/m zondag 14 juli plaatsvindt op het Dirkzwagerterrein in Schiedam. De bekers zijn voor € 2,80 te koop op het evenemententerrein. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar bij het I-punt in De Waag en op alle andere Schiedamse evenementen. De beker is natuurlijk ook leuk om cadeau te doen!


Over de bedenkers
Met de in 2015 gelanceerde campagne S'DAM zet Stichting Promotie Schiedam met haar stakeholders wonen, werken en recreëren in Schiedam op de kaart. Het merk S’DAM is toekomstgericht en komt voort uit het DNA van de stad: het distilleercluster met onder andere wereldberoemde jenever als gin, de maritieme sector en de veelzijdige maakindustrie. Dit DNA vormt ook de basis voor de huidige projecten.

Stichting Centrummanagement Schiedam ondersteunt zowel de kleine als de grote ondernemer die zich in het centrum gevestigd hebben of van plan zijn zich te gaan vestigen. Zij doen dat door belangen van ondernemers te bepleiten, onder meer bij de gemeente. Voorbeelden hiervan zijn goede en betaalbare parkeerfaciliteiten en handige fietsroutes vanuit elke hoek van Schiedam. Daarnaast zijn zij ook betrokken bij het organiseren van allerlei activiteiten binnen Schiedam.

Boilerplate

Overige informatie over de S'DAM Festivalbeker

Website: https://www.sdam.nl/

Verkrijgbaar via: I-Punt in de Waag

Lange Kerkstraat 39
3111 NN Schiedam

010-4733000