Schiedam,
29
oktober
2021
|
10:12
Europe/Amsterdam

JENEVERVERLEDEN SCHIEDAM KOMT TOT LEVEN TIJDENS DISTILLERS DISTRICT 3D

Wandelroute door de Schiedamse binnenstad met projecties, audiofragmenten en tours

Samenvatting

Wanneer de dagen korter worden, de avonden langer en de duisternis langzaam invalt kunnen bezoekers en inwoners van Schiedam uitkijken naar DISTILLERS DISTRICT 3D. In het prachtige decor van historische molens, havens, pakhuizen en branderijen komt de jenevergeschiedenis opnieuw tot leven. Van vrijdagavond 29 oktober tot en met zondag 14 november wordt het Dutch Distillers District sfeervol verlicht. DISTILLERS DISTRICT 3D is een wandeling voor jong en oud en vertelt het verhaal over het distilleerverleden van Schiedam. 

‘’Ik ben blij met dit mooie initiatief. “Distillers District 3D is een vernieuwende en verrassende manier om het jeneververleden van Schiedam onder de aandacht te brengen bij Schiedammers en bezoekers”, zegt wethouder Houtkamp. “DISTILLERS DISTRICT 3D is een goede aanvulling op het Jenevermuseum, de distilleerderijen en de jeneverfestivals in het Dutch Distillers District.’’

JENEVERROUTE LANGS HISTORISCHE LOCATIES
De tocht leidt langs verschillende locaties in de binnenstad: I-PUNT de WAAG (startpunt), de Korenbeurs, Zakkendragershuisje, Wenneker, mouterij De Goudsbloem, molen De Palmboom, Kappelhof, Distilleerderij Dirkzwager, Janssen en Wouterlood Ooievaarsbrug. Op de Korenbeurs en het Kappelhof-pand (voormalig pakhuis naast molen De Palmboom) zijn op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober van 19.00 – 22.00 uur projectieshows te zien en vanaf 31 oktober t/m zondag 14 november vanaf 18:00 - 22:00 uur. Op elke locatie is een informatiebord te vinden met een QR-code. Deze code kunnen bezoekers eenvoudig scannen met hun smartphone om de audioversie van de tekst te beluisteren.

EXTRA’S
Op de donderdagen (4 & 11 nov), vrijdagen (29 okt, vr 5 & 12 nov) zaterdagen (30 okt, 6 & 13 nov) is het I-PUNT de WAAG open om o.a. een plattegrond van de route af te halen of mee te wandelen met een bevlogen lokale gids. Het I-PUNT de WAAG is op deze dagen geopend tot 22.00 uur. Op de overige avonden haal je een plattegrond uit de ‘brievenbus’, die voor het I-PUNT staat. Bekijk je de plattegrond liever digitaal? Surf dan vanaf 28 oktober naar sdam.nl voor alle digitale informatie, omtrent het project.

Het Distillers District proeven? Koop in het I-PUNT de WAAG een smakelijke Loopuyt Virgin Gin & Tonic voorafgaand of na je wandeling.

WEET JE DAT?
Vanaf 31 oktober starten de projectieshows om 19:00 uur. Nog meer projecties zien? Hou dan de UITAGENDA in de gaten, want er staan nog een aantal mooie spectaculaire lichtspektakels voor de winter op de planning. Denk o.a. aan een bezoek in december aan Winterlicht in het Julianpark in Schiedam.

DISTILLERS DISTRICT 3D
Is een samenwerking tussen de gemeente Schiedam, het Gemeentearchief Schiedam, creatief conceptbureau De Burgemeesters en Schiedam Partners.

ERVAAR S’DAM 
Wil je dicht bij de projecties in de buurt blijven en kom je niet uit Schiedam. We raden je aan om een overnachting te boeken en tijdens je verblijf de stad te ontdekken. Meer weten over winkelen, lunchen of dineren, kijk op www.schiedamcentrum.nl. Bezoek je de Distillers District route? Deel je mooie momenten dan online via de S’DAM Insta of Facebook met #uitinsdam.