Schiedam,
27
september
2016
|
10:27
Europe/Amsterdam

NIEUW: S’DAM PRODUCENTENTOUR

Na het grote succes van de twee eerdere gintours, komt S’DAM nu met een derde gintour. De S’DAM Producententour. Een tour langs producent Herman Jansen, welke de grote merken zoals Bobby’s Dry Gin, Loopuyt en Catz Dry Gin produceert.

“Met jenever als basis komen vele bijzondere gins uit Schiedam, die over de hele wereld worden geschonken. Schiedam is dan ook de plek om het productieproces in beeld te brengen”, aldus Annemieke Loef, directeur Stichting Promotie Schiedam. “Bij een van de meest vooraanstaande distilleerders en prijswinnaar van vele onderscheidingen op dit gebied, kunnen deelnemers van de S’DAM Producententour zien hoe deze mooie merken geproduceerd worden.”
 

Exclusief kijkje achter de schermen
De tour start bij Herman Jansen. Een Schiedams familiebedrijf dat al sinds 1777 gedistilleerde dranken produceert. Hier krijgen deelnemers alles te weten over de distilleerderij, de grote gin-merken en de ingrediënten. Een proeverij van verschillende gins, geproduceerd door Herman Jansen, mag natuurlijk niet ontbreken.

Een wandeling richting Nationaal Jenevermuseum Schiedam laat de deelnemers de prachtige Lange Haven zien met haar monumentale panden en de grootste molens ter wereld. Een jonge local vertelt het verhaal over de rijke jenevergeschiedenis.

In de Branderij van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam krijgen de deelnemers te zien hoe alcohol gemaakt wordt en welk proces er aan het produceren van gin voorafgaat. Daarna is het tijd voor een groot glas Schiedamse gin-tonic.

Overige informatie over Beleef ’t bij Loopuyt
Data : zaterdag 25 november, 13 januari, 10 februari, 17 maart en 14 april
Tijd : 15.00 tot 17.30 uur
Startlocatie : De Waag, Lange Kerkstraat 39 in Schiedam
Tickets : € 42,50 per persoon
Reserveren : verplicht
Website : www.sdam.nl/gintours

Beleef ’t bij Loopuyt gaat door bij minimaal 10 deelnemers en kent maximaal 25 deelnemers