Schiedam,
04
december
2020
|
15:18
Europe/Amsterdam

Ontdek de winterse magie van Schiedam

S’DAM hult zich in een deken van licht tijdens de wintermaanden

Samenvatting

Als er één stad ondergedompeld wordt in de magie van de wintermaanden, dan is het Schiedam wel. Natuurlijk wil je in deze bijzondere tijd veilig kunnen genieten van een uitje of het doen van kerstinkopen. Organisatoren en instellingen in Schiedam spelen hierop in door het organiseren van -online- feestelijke activiteiten en zorg te dragen voor een extra verlichte binnenstad. Zo kun je er zorgeloos in kleine groepjes veilig op uit trekken of thuis knus plaatsnemen achter de computer. Winterse gezelligheid gegarandeerd!

STOKERSFESTIVAL @HOME

Hoofdstoker van het Jenevermuseum, Rutger Vismans, neemt je zaterdag 12 december van 16 tot 18 uur online in de branderij mee in een ontdekkingstocht naar diverse kleine distillateurs. Proef thuis samen met Rutger 9 verschillende verrassende producten van kleinschalige startende distillateurs. Meer weten? Bezoek sdam.nl

KERST AAN DE SCHIE

De in warme kerstsfeer aangeklede Havenkerk aan de Lange Haven vormt van 17 tot en met 24 december de Huiskamer van de stad met een echte kerststudio: Kerst aan de Schie-online. Op Kaarsjesavond ontsteekt burgemeester Lamers daar vanuit de studio op 17 december niet alleen de kaarsjes in de acht meter hoge kerstboom, maar ook alle andere lichtjes in de stad. Via SchieTV en de website www.kerstaandeschie.nl is de happening tussen 19.00 en 20.00 uur te volgen.

KERSTBALLEN MET EEN VERHAAL

De enorme kerstboom in de Havenkerk wordt in de loop van de dagen opgetuigd met de papieren kerstballen waarop elke Schiedammer een bijzonder verhaal of herinnering mag schrijven of knutselen. De kerstballen worden via het Nieuwe Stadsblad verspreid en kunnen bij tal van supermarkten, de Havenkerk en het I-PUNT de WAAG worden ingeleverd. In de kerststudio vertellen uitgenodigde Schiedammers elke dag voor de camera het mooie verhaal achter hun kerstbal-inzending.

KERSTKAARTENACTIE

Via indebuurt Schiedam worden inwoners opgeroepen om Schiedamse ouderen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. Wil je een kerstkaart versturen, bezoek dan voor meer informatie, de website van indebuurt Schiedam Bij het I-PUNT in de WAAG kan je een kaart achterlaten in de brievenbus. Hoe meer kaarten, hoe beter! Doe jij mee?

SAMEN VERLICHTEN WE SCHIEDAM CENTRUM

Vanaf 8 december is Schiedam centrum feestelijk verlicht. Geniet van aangelichte bruggen , panden en extra feestelijke kerstversiering op de Hoogstraat. Door de binnenstad staan wel 120 kerstboompjes verspreid, het Stedelijk Museum Schiedam zorgt voor portretten in de etalages en projecties op het Stadskantoor. Shop je lokaal? Wie weet ontvang je bij je aankoop een uniek gedicht van Yvette Neuschwanger (de stadsdichter) bevestigd aan een kaarsje. Meer informatie, bezoek www.schiedamcentrum.nl

Dwaal veilig op afstand en met een feestelijk mondkapje rond in de historische binnenstad, laat de magische lichtjes en sfeervolle etalages je verrassen en shop de mooiste spullen voor geslaagde feestdagen. Is het te druk in de binnenstad, wees dan verstandig en kom een andere keer terug. De verlichte binnenstad is een initiatief van Centrummanagment, SEPS en de gemeente Schiedam.

SELFIE BIJ DE GEDISTILLEERD BOOM

Kom gerust ook eens langs in het I-PUNT de WAAG, Lange Kerkstraat 39, waar vanaf 5 december een originele gedistilleerd kerstboom staat. Superleuk voor een feestdagen selfie!

Boilerplate

Kijk voor een overzicht van alle winterse activiteiten op www.sdam.nl/uitagenda. Op zoek naar coronaproof uitjes? Bezoek de Tours & Tickets pagina.

* Schiedam Partners en de organisatoren volgen de richtlijnen van het RIVM m.b.t. afstand houden, thuis blijven met koorts of luchtwegklachten en handen wassen, blijven noodzakelijk!