Rotterdam ,
17
mei
2019
|
15:52
Europe/Amsterdam

Schiedam Festivalstad van Nederland op 25 en 26 mei

Samenvatting

Volgend weekend is er in Schiedam één groot festivalweekend. In het weekend van 25 en 26 mei slaan drie festivals, meerdere distilleerderijen en horecagelegenheden de handen ineen om van Schiedam één groot festivalterrein te maken. Je kan Proe(f)ven, GinFeveren, Luisteren en Loungen. Je kan relaxen aan én op het water, gin én jenever drinken en een kijkje nemen in de distilleerderijen die al dit lekkers voor ons maken.

Proef! de Plantage
Start bijvoorbeeld bij Proef! de Plantage en eet de lekkerste hotdog van Nederland (Chez Jan) terwijl een lokale dichter je meeneemt in zijn of haar verhaal. Wanneer je een drankje haalt bij de bar begint net een bandje te spelen, wie weet wel de nieuwe ontdekking die volgend jaar op Lowlands staat. Of is het één van de festivallievelingen Ntjam Rosie, Jon Tarifa of Kita Menari? In Park de Plantage kun je ook shoppen bij de kramen van SWAN. Schiedam, een intieme versie van de nationaal bekende SWAN Market met handgemaakte kleding en sieraden en bijzondere vintage.

GinFever
Loop je van Proef! de Plantage richting GinFever dan kom je langs die heerlijke terrassen aan de Lange Haven. Ook zij zijn onderdeel van dit festivalweekend. Sterker nog, beide festivaldagen ‘kickstarten’ we bij Lunchroom De Beurs met een muzikale en feestelijke festivalbrunch. De band Dragonfruit speelt hier op zaterdag een akoestische set, waarmee ze vast opwarmen voor hun show op het hoofdpodium in de Plantage, die middag. Ben je te laat voor de lunch? 1714 Drinks & Bites is officieel nog niet geopend, maar zij geven alle festivalgasten graag een Voorproef van hun nieuwe restaurant aan de Lange Haven. Dat is intens genieten van cocktails én hapjes van de Big Green Egg….op hun drijvende terras!

In de intieme setting van de binnenplaats van het Nationaal Jenevermuseum vind je GinFever. Waan je je op een hippe cocktailparty in Rome of New York? Je bent ‘gewoon’ in Schiedam hoor, en de cocktails bevatten vooral lokaal gestookte gin of jenever. Geniet van zomerse muziek, bijzondere cocktails en lekkere hapjes. Boek een workshop of proeverij en leer alles wat er te leren valt over gin en haar Nederlandse voorloper; jenever! Geniet van Schiedams beroemdste exportproduct, gewoon in Schiedam.

Tickets via: www.jeneverfestival.nl/programma-ginfever-2019

Natuurlijk NIX18!
Boek je een ticket voor GinFever, overweeg dan ook zeker om de combiticket te boeken voor GinFever en de Loungeboot Distillers Tour. Een unieke belevenis waarbij je EENMALIG bij drie distilleerderijen (Loopuyt, Onder de Boompjes en Koninklijke De Kuyper) een kijkje in de keuken mag nemen. Op de terugweg drink je aan boord een heerlijke Bobby’s Gin & Tonic en maak je kennis met de mannen (kleinzonen) achter Bobby’s Gin. Aan het eind van de vaartocht zet de schipper je af bij GinFever.

Tickets via: https://www.sdam.nl/zien-doen/tours-tickets/info/loungeboot-distillers-tour

Wil je tussen al het loungen, luisteren, drinken en eten ook gewoon even iets actiefs doen? Wat dacht je van een Gin-Chocolade-workshop bij De Bonte Koe of een workshop longboarden onder begeleiding van Ouiji Boards? Kan allemaal hoor, tijdens het Festivalweekend S’DAM!

We zien je daar!
Met dit festivalweekend laat S’DAM zich wederom zien als aantrekkelijke kunst & cultuurstad voor bewoners en bezoekers. Tijdens het festivalweekend 25 & 26 mei slaan de evenementen Proef! de Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam, distilleerders Koninklijke de Kuyper, Herman Jansen, Loopuyt en Onder de Boompjes de handen ineen, om samen met verschillende horecagelegenheden, Stichting Rondvaarten Schiedam, Productiefront, Gemeente Schiedam en Stichting Promotie Schiedam een zinderend weekend te verzorgen.

Kijk voor de complete en actuele UITagenda op www.sdam.nl/uitagenda.#uitinsdam #festivalweekendsdam #ginfever #Proefdeplantage #SwanSchiedam

Boilerplate

Overige informatie
Website : https://www.sdam.nl/
Facebook : https://www.facebook.com/SDAM.nl/
Twitter : https://twitter.com/VVVPromotieSdam

Persinformatie
Indien u hoog resolutie beeldmateriaal of meer informatie over het festivalweekend of MissPublicity wilt, neemt u dan contact op met Kirsten van Wijk via kirsten@misspublicity.nl of 010 214 0593. Ook kunt u een kijkje nemen in de speciaal voor deze klant ingerichte pressroom via onze website www.misspublicity.nl. Buiten kantooruren belt u met 06 54 20 09 66.