Schiedam,
10
december
2021
|
15:51
Europe/Amsterdam

S'dam in het licht

Lichtpunten door de hele historische binnenstad

Samenvatting

Schiedam Partners dompelt de bezoeker van het I-PUNT de WAAG vanaf vrijdag 10 december tot en met eind december onder in een blinkend, super de luxe over de top, net een beetje anders feestdagensfeer. Vrijdagmiddag 10 december opent de burgemeester dhr. Lamers in besloten kring het prachtig versierde I-PUNT. Hij neemt dan gelijk de nieuwe editie van de Schiedamse D-Bottle in ontvangst. Hiermee zet de burgemeester de stad S’DAM in het ‘licht’. Naast deze ‘twinkelende’ opening glinstert en fonkelt S’DAM verder; spot de interactieve lego etalages in het centrum, lichtkunst in de Grote Kerk, zet je tv aan tijdens Kaarsjesavond en struin door het feestelijk versierde historische centrum van de stad.

I-PUNT DE WAAG EXTRA SFEERVOL IN DONKERE DAGEN
Met een feestelijk aangekleed I-PUNT de WAAG door Florine van Rees en Jeroen Dijkstra van The Dirt, nodigt Schiedam Partners in besloten kring op 10 december de burgemeester uit. De heer Lamers is de eerste genodigde die de hele stad Schiedam laat schijnen door de nieuwe Schiedam editie van de D-Bottle in ontvangst te nemen.

S’DAM IN HET LICHT
Via de campagnesite S’DAM in het licht zet Schiedam Partners, S’DAMMERS letterlijk in het licht. Schiedammers, die het afgelopen jaar van buitengewone betekenis zijn geweest voor haar/zijn omgeving, buurt of de stad. Deze waardevolle Schiedammers zijn voorgedragen en de afgelopen week uitgenodigd om in de sfeervolle ‘photobooth’ in het I-PUNT plaats te nemen, waar ze professioneel gefotografeerd zijn. Benieuwd wie dit zijn? Vanaf vrijdagmiddag 10 december komen dagelijks op de campagnesite en de S’DAM socials de genomineerde online. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de stadsdichter Yvette Neuschwanger-Kars een stralend gedicht geschreven. Houd S’DAM online in de gaten.

ZET JE GELIEFDE, OMA, PARTNER, GOEDE BUUR OF WIE JE WILT IN HET LICHT
Wees als bezoeker vanaf zaterdag 11 december welkom in het I-PUNT de WAAG. En bewonder de fonkelende discoballen, fluor TL balken, fluweelzachte doeken en honderden lampjes. Heb je zelf iemand om te ‘eren in het licht’? Zet hem/haar dan in de spotlight. Deel je foto en lovende woorden via @uitinsdam, #schiedaminhetlicht, #sdaminhetlicht.

D-BOTTLE SCHIEDAM, DUURZAAM ORIGINEEL FEESTDAGEN CADEAU
Ben je Schiedammer, waan je Schiedammer, ben je liefhebber van de stad of wil je Schiedam maar al te graag ontdekken? Verken met behulp van de Schiedam D-Bottle de hotspots van deze hippe, historische stad. Laat je inspireren door de plattegrond op de duurzame fles. Neem de fles overal mee naar toe en bespaar zo op plastic flesjes. Een goed voornemen en duurzaam cadeau om van een plastic fles naar een duurzame bottle te switchen.

PLATTEGROND VAN SCHIEDAM ALTIJD BINNEN HANDBEREIK – TAP, SCAN & GO
De geschiedenis van Schiedam ligt op straat en is nu vereeuwigd op de Schiedamse versie van de D-Bottle. De Schiedamse havens, klassieke schepen, mooie ophaalbruggen, oude grachtenpanden en branderijen geven de bezoeker en inwoner van Schiedam direct een vakantiegevoel. De grootste molens van de wereld steken ver boven de huizen uit. De stad kent een flink aantal monumenten, veel knusse, ambachtelijke winkels en gezellige cafés en restaurants. Schiedam is een stad die verrast, een stad met karakter en een rauw randje. De parels van Schiedam kan je met de D-Bottle op zak altijd binnen handbereik hebben.

SFEERVOLLE AANLOOP NAAR DE FEESTDAGEN
Hieronder nog meer niet te missen tips voor de sfeervolste lichtactiviteiten in Schiedam:

INTERACTIEVE LEGO-BELEVING in het centrum van Schiedam. In de etalages van de Hoogstraat staan prachtige legobouwwerken. Draken, kastelen en zelfs de kerstman. Wanneer je een hand tegen de etalage houdt start een interactieve beleving.

LICHTKUNST, Tot en met 12 december is er in de Grote- of Sint Janskerk lichtkunst te bewonderen van derdejaarsstudenten van de opleiding (De)fine arts van de Willem de Kooning Academie.

Op KAARSJESAVOND ontsteekt burgemeester Lamers niet alleen de kaarsjes in de torenhoge kerstboom, maar ook alle andere lichtjes in de stad. Vrijdagavond 17 december is om 19.00 uur op Schie de uitzending, waarin Anne Rats in gesprek gaat met de burgemeester, de Zandtovenaar te zien is en kerstliedjes van Sera Noa en pianist Rik te horen zijn.

KONING familietip
Bezoek in het nieuwe jaar van 3 t/m 7 januari in Theater aan de Schie de avontuurlijke komedie vol heldenmoed en vriendschap, met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en niemand minder dan Kenneth Herdigein, aangevuld met spelers van De Jonge Stokerij (8-18 jaar) en amateurspelers.

Boilerplate

MEER INFORMATIE OVER SCHIEDAM? Bezoek www.sdam.nl of de social media FacebookInstagram (#UITINSDAM), Twitter of YouTube van S’DAM.