Schiedam,
01
juni
2021
|
13:52
Europe/Amsterdam

S'dam kleurt groen

Openingsweekend Stadscocon van kunstenaar Florentijn Hofman

Samenvatting

Nog even en dan kan iedereen vanaf zaterdag 5 juni 2021 de Stadscocon van kunstenaar Florentijn Hofman in de Sint Janskerk bezoeken, een inflatable groene oase. Om de opening van het Stadscocon feestelijk in te luiden hangen het Stedelijk Museum Schiedam en Schiedam Partners groene ballonnen in de stad. Bij een bezoek aan het Stadscocon in het openingsweekend - za 5 en zo 6 juni - ontvangen bezoekers een ijsbon voor een smakelijk ‘groen’ gekleurde ijsbol.

S’DAM KLEURT GROEN

Vrolijke groene ballontrosjes kleuren van vrijdag 4 juni t/m zondag 6 juni in het centrum van Schiedam en winkelcentrum Spaland. De ballonnen zijn in de kleur van het Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag. Ze markeren de route vanaf het Centraal Station naar de stad en zijn onder andere te vinden aan hekken, lantaarnpalen en het stadsmeubilair. Je kan de ballonnen tegenkomen voor de Sint Janskerk, Havenkerk, op Hoogstraat en in winkelcentrum Spaland. Leverancier LoveDeco op de Hoogstraat gebruikt 100% biologisch afbreekbare latex ballonnen, gemaakt van het sap van de rubberboom.

‘Na een lange lockdown heeft iedereen behoefte aan iets moois, een bijzondere ervaring buiten de bubbel van de eigen woonkamer’, zegt museumdirecteur Anne de Haij.

De ballonnen in de buitenruimte zorgen voor een extra vrolijke beleving in de stad,’ aldus Schiedam Partners directeur Harrie Dechering.

KOM KIJKEN

Zaterdag 5 juni t/m 12 september 2021 is het kunstwerk van kunstenaar Florentijn Hofman - gratis - te bezoeken in de Sint Janskerk, Lange Kerkstraat 37, Schiedam. Voor meer informatie over het kunstwerk en je bezoek inplannen, surf naar sdam.nl of stedelijkmuseumschiedam.nl

Bezoek je de Stadscocon in het openingsweekend zaterdag 5 of zondag 6 juni loop dan langs bij het I-PUNT de WAAG, Lange Kerkstraat 39. Op vertoon van je entreebewijs ontvang je een ijsbonnetje om bij La Sorpresa een gratis, groen gekleurd bolletje ijs te halen.

OP DE FOTO

Spot je een trosje groene ballonnen, ben je in de Stadscocon of geniet je van je groene ijsje? Maak een foto of selfie en deel deze met #uitinsdam.nl en #stedelijkmuseumschiedam. En wie weet zie je jouw foto terug in onze Insta stories.

*Voor deze ballonnenactie wordt gebruikt gemaakt van 100% Biologisch afbreekbare latex ballonnen

De ballonnen zijn gemaakt van het sap van de rubberboom en hiermee 100% biologisch afbreekbaar. De vertering van een ballon duurt even en daarom laten het Stedelijk Museum en Schiedam Partners de ballonnen weer netjes verwijderen om vervuiling tegen te gaan.

Foto-onderschrift

Foto’s van de Stadscocon en de kerk van Aad Hoogendoorn, foto ballonnen in de stad Schiedam Partners.