Schiedam,
08
juni
2017
|
13:47
Europe/Amsterdam

S’DAM maakt zich klaar voor 3 grote evenementen in 1 weekend

Samenvatting

Festivals, activiteiten, exclusieve workshops en proeverijen. Het is een weekend lang genieten geblazen in Schiedam tijdens 3 grote evenementen! Zaterdag 10 en zondag 11 juni nodigt de stad iedereen uit op het Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2017: Tasty!, Cultureel foodfestival Proef! De Plantage en de Schiedamse Dakentour.

Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2017: Tasty!

De Schiedamse binnenstad vormt op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 het decor van het Nederlands Jeneverfestival Schiedam 2017: Tasty! Een weekend vol exclusieve workshops, tastings, cocktailshakers en flairtenders, een vintagemarkt op de Appelmarkt, foodtrucks en terrasjes. Zaterdag 10 juni staat in het teken van World Gin Day en op zondag 11 juni kunnen jeneverliefhebbers hun hart ophalen tijdens de Internationale jenevercocktailwedstrijd. Bezoekers proeven de 100 verschillende jenevers en 50 soorten gins en ontmoeten de Schiedamse distillateurs en hun merken.


Cultureel foodfestival Proef! De Plantage

Ook is er het hele weekend veel te proeven in De Plantage. Dit Schiedamse stadspark bestaat 250 jaar en dat wordt gevierd tijdens Cultureel foodfestival Proef! De Plantage. Een ode aan het stadspark. Bezoekers genieten zaterdag 10 juni van singer-songwriters, wereldmuziek en bijzondere happen meteen Schiedamse twist en ingrediënten uit het park zelf. Zondag 11 juni staat in het teken van klassiek, jazz en natuurlijk food: taartjes met bloemen uit de monumentale rozentuin en Argentijnse worst met Schiedamse Loopuyt-kruiden.


Jenevertour op Schiedamse Daken

De stad en haar evenementen dit weekend vanaf grote hoogte bekijken? Rotterdamse Dakendagen gaat over de grenzen naar Schiedam. Op zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt de Schiedamse Dakentour plaats als onderdeel van het Rotterdamse evenement. Onder leiding van een gids bezoeken deelnemers van de tour drie bijzondere Schiedamse daken. Allen met een verhaal en sommige met een proeverij van gedistilleerd. Tijdens de tour kijken deelnemers uit over de Schiedamse daken en distilleerderijen, spotten ze de zes hoogste molens van de wereld en proeft men waar Schiedam bekend om staat: jenever en gin.

Boilerplate

Overige informatie over Beleef ’t bij Loopuyt
Data : zaterdag 25 november, 13 januari, 10 februari, 17 maart en 14 april
Tijd : 15.00 tot 17.30 uur
Startlocatie : De Waag, Lange Kerkstraat 39 in Schiedam
Tickets : € 42,50 per persoon
Reserveren : verplicht
Website : www.sdam.nl/gintours

Beleef ’t bij Loopuyt gaat door bij minimaal 10 deelnemers en kent maximaal 25 deelnemers