Schiedam,
20
mei
2021
|
15:55
Europe/Amsterdam

Start nieuwe vaarseizoen van fluisterboten in Schiedam

Leg aan en ervaar Schiedam

Samenvatting

Dinsdag 1 juni start in Schiedam het nieuwe vaarseizoen van de fluisterboten. Tot en met 31 oktober kan er weer worden gevaren langs de hoogste molens ter wereld, prachtige pakhuizen en distilleerderijen in de oude binnenstad. Met een eigen boot of sloep het water op? Deze zomer kan er worden aangelegd bij twee nieuwe openbare aanlegsteigers in de binnenhavens van S’DAM. De derde steiger is in aanbouw.

S’DAM VANAF HET WATER

Schiedam bekijken vanaf het water geeft een heel nieuw beeld van de authentieke levendige binnenstad en havens. De boot vaart in een kalme, fluisterende stilte door de Schiedamse havens. De gids van de fluisterboot vertelt een boeiend verhaal over wat je onderweg ziet.

Het vaarseizoen start op dinsdag 1 juni en duurt tot en met zondag 31 oktober. Een tochtje maken met de fluisterboot kan zes dagen per week, behalve op maandag. Vanwege de coronarichtlijnen is het aantal bezoekers per fluisterboot aangepast om zo de anderhalvemeterregel te kunnen handhaven. De fluisterboten zijn ook te huren om met een eigen gezelschap te varen. Reserveren? Hier vind je meer info over de Rondvaarten fluisterboot of huur een fluisterboot.

LEG AAN IN S’DAM

De gemeente Schiedam heeft twee nieuwe openbare aanlegsteigers aangelegd in de binnenhavens. Eén openbare aanlegsteiger is nog in aanbouw. De steiger nabij distilleerderij Koninklijke de Kuyper aan de Buitenhaven is gereed. De tweede steiger aan de Buitenhaven in de buurt van de distilleerderij P. Loopuyt & Co Distillers is in aanbouw. Door deze steigers zijn de Schiedamse distillateurs beter bereikbaar vanaf het water.

De derde aanlegsteiger is gelegen aan de Westvest, vlakbij de Museummolen De Walvisch. Vanaf 1 juni is dit de opstapplaats voor de rondvaarten. Meer lezen over de nieuwe aanlegsteigers? Klik hier. Een bezoek brengen aan deze distilleerderijen? Bekijk hier de tours & tickets mogelijkheden.

OPTIMAAL VAARPLEZIER

Genieten op het water geeft een gevoel van vrijheid. In S’DAM heb je tal van mogelijkheden om het water op te gaan. Denk aan een actieve middag op een sup bij WhaSUP of huur een sloep bij S’loep Schiedam.

Schiedam is te bereiken via de Schie of vanaf de Nieuwe Maas. De openingstijden van de bruggen zijn van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag t/m zondag van 9.00 tot 20.30 uur. Meer informatie over de vaardieptes, bruggen, sluizen en jachthaven? Bezoek www.sdam.nl

* Schiedam Partners volgt de richtlijnen van het RIVM. 1,5 meter afstand houden, een mondkapje dragen, thuisblijven met koorts of luchtwegklachten en handen wassen blijft noodzakelijk!