Rotterdam,
02
november
2022
|
14:04
Europe/Amsterdam

Sfeervolle groene kerstmarkt in december terug bij Trompenburg

Support your locals op de groenste kerstmarkt van Rotterdam

Samenvatting

Aan de rand van het Rotterdamse centrum vindt van 9 t/m 11 december de groenste kerstmarkt van de stad plaats. Het wintergroen in de botanische tuinen van Trompenburg Tuinen & Arboretum vormt het decor van een intieme kerstmarkt, waar duurzaamheid en verantwoord shoppen bij lokale ondernemers centraal staan. Voor bezoekers is er van alles te beleven. Een kramenroute met de leukste cadeauartikelen van onder andere LUSH, Bloemoloog, Olala Chocola en Lowlander presenteert hun nieuwe winter biertje. Workshops waarbij kerstgroen de hoofdrol speelt. Kinderkerst-fun en foodtrucks met heerlijk eten en drinken. Het wordt een feestelijk weekend!

Kerstmarkt in magisch decor
De botanische tuinen van Trompenburg veranderen tijdens de intieme kerstmarkt in een magische plek. Deze groene oase is dan mooi verlicht en staat helemaal in het teken van verantwoord (work)shoppen. Het wordt een feest voor jong en oud. Bij de entree is een overdekt winterplein, waar kraakvers kerstgroen wordt verkocht: van bijzondere soorten hulst, coniferen en dennen tot sparren uit de eigen tuin van Trompenburg. Het snoeisel krijgt direct een tweede leven op de kersttafel van Rotterdammers. Langs de kramenroute kunnen bezoekers inkopen doen bij veelal lokale ondernemers die hart hebben voor duurzame producten. Even bijkomen en genieten van de kerstsfeer kan op de terrassen bij de foodtrucks en Theehuis ‘De Uithoek’. Om helemaal in de stemming te blijven wordt er winterse kost geserveerd: onder andere erwtensoep, chocolademelk en glühwein staan op het menu. Een uniek en groen winterwonderland verrijst aan de rand van het Rotterdamse centrum.

Het bijzondere kerstgroen bij Trompenburg
Het verse kerstgroen op de kerstmarkt is bijzonder. Bezoekers kopen hier snoeisel wat rechtstreeks uit de botanische  tuin komt, onder andere afkomstig van de nationale collectie hulst. Op de kerstmarkt deelt Denise Collignon haar kennis over het maken van een duurzaam en hedendaags kerststuk. Ze is ervaren bloemstylist en laat anderen graag zien hoe je zelf aan de slag kunt met een tweedehands vaas of schaal en bijvoorbeeld eco-vriendelijk steekschuim.

Circulaire workshop: maak een moderne kerstkrans
Helemaal circulair is de workshop die op zondag 10 december plaatsvindt. Met wintergroen snoeigoed, droogbloemen en eco-vriendelijke materialen gaan deelnemers een moderne kerstkrans samenstellen. De workshop duurt 2 uur en wordt gegeven door Fien van Kore Rotterdam. Zij werkt met natuurvriendelijke bloemen en planten en laat zien hoe gemakkelijk het is om van restmaterialen een moderne kerstkrans te maken. Met hier en daar wat speelse takken en droogbloemen.

Winterse wandelingen
Wat is er nu mooier op een winterse dag dan midden in de stad, omringd door groen, frisse lucht op te snuiven? Tijdens de winterse wandelingen in Trompenburg Tuinen & Arboretum leer je meer over wat er groeit en bloeit in de decembermaand. Want ook de natuur staat nooit stil. Een expert neemt deelnemers mee op pad door de tuin op zondag 4 december (hierbij staat de hulst centraal) en woensdag 28 december (boomschors is dan is het thema).

Over Trompenburg Tuinen & Arboretum
Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtige botanische tuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin is 8 hectare groot en ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen, aan de rand van het centrum. In ieder seizoen is de tuin open voor bezoekers. De eerste aanleg vond ongeveer 200 jaar geleden plaats. Trompenburg is van grote waarde op het gebied van biodiversiteit en natuurhistorie. Het is sinds enkele jaren bovendien een geregistreerd museum, Rotterdams Monument en dus hét groene museum van Rotterdam.