Rotterdam,
21
november
2022
|
14:27
Europe/Amsterdam

Sint-Olofskapel transformeert in Sint Soif

Het bekende Amsterdamse restaurant De Kas en 5 sterren hotel NH Collection Barbizon Palace slaan de handen in elkaar voor een pop-up in de historische Sint-Olofskapel

Samenvatting

Van 4 tot en met 22 januari kunt u aan de kop van de Zeedijk genieten van een glas wijn, ongedwongen service en lekker eten in de oudste kapel van Nederland. Chef Jos Timmer van Michelin ster restaurant De Kas: “Het leek er even op dat de potten en pannen een maandje onaangeroerd zouden blijven. Onze keuken wordt namelijk verbouwd, maar we wilden uiteraard graag verder koken.” Vanaf 4 januari trekt het voltallige personeel met hun hele hebben en houwen naar NH Collection Barbizon Palace waar de deuren van de Sint-Olofskapel geopend worden voor pop-up wijnbar Sint Soif. De patroonheilige van de zeevaarders maakt plaats voor Sint Soif wat onder De Kas signatuur zal worden uitgevoerd.

In de 15e eeuwse kapel zal het tot 22 januari helemaal draaien om cider, wijn, oesters en de lekkerste groentegerechten uit De Kas tuinen in de Beemster en Amsterdam. Het restaurant is een opvolging van eerdere succesvolle pop-ups in de kapel van NH Collection Barbizon Palace. General Manager Ludo de Jong ziet het restaurant alvast graag komen: “De oudste kapel van Amsterdam leent zich perfect als achtergrond om fijne gastronomie te ervaren. Met het NH Collection merk staan we garant voor een uitstekende culinaire beleving, we zijn dan ook trots dat we met onze locatie daartoe kunnen bijdragen. Met @Olof’s bieden we geregeld plaats aan unieke pop-up concepten, met prachtige samenwerkingen als resultaat.”

Binnenlopen is mogelijk, wil je zeker zijn van een tafeltje kan je ook online reserveren
Sint Soif is geopend van woensdag tot en met zondag, in het weekend wordt ook lunch geserveerd.
Adres: Zeedijk 2a – 1012 AX Amsterdam

Over NH Collection
NH Collection is het premium merk van de NH Hotel Group met hotels in iconische gebouwen in wereldsteden zoals Amsterdam, Berlijn, Madrid, New York en Buenos Aires. Er zijn 87 NH Collection hotels op 55 bestemmingen wereldwijd, waarvan 3 in Amsterdam. Elk hotel heeft een uniek lokaal karakter en staat garant voor een fascinerende hotelervaring. Het oog voor detail en gepersonaliseerde services dragen bij tot een onvergetelijke gastenbeleving. Voor een zakenreis of stedentrip, voor een relax moment of een vergadering, de hotels van NH Collection bieden een inspierende, veelzijdige ongeving voor maximale creativiteit en plezier. De Nederlandse vestigingen zijn NH Collection Doelen, NH Collection Barbizon Palace en NH Collection Flower Market in Amsterdam, daarnaast is er ook NH Collection Eindhoven.

Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. De Kas is een van de eerste farm to table restaurants ter wereld, ontving in 2021 een groene Michelinster, in 2022 een rode Michelin ster en werd in opgenomen in de ranking lijst van het team achter The Worlds 50 Best Restaurants; de 50 Best Discovery.