Rotterdam,
19
april
2017
|
09:36
Europe/Amsterdam

Sofacompany trekt haar fluwelen handschoenen aan

Samenvatting

Velvet of fluweel is een typische jaren '90 look die dit jaar zijn comeback heeft gemaakt. Het zachte stofje domineert de catwalks van Parijs tot New York. Maar ook de interieurwereld is gek van velours. Diepe kleuren, textuur en rijke stoffen. Dat zijn de trends en de warme en luxueuze uitstraling van glanzend fluweel vormt dan ook de perfecte match.

Van luxe item tot betaalbare eyecatcher in ieder interieur
In de zeventiende eeuw was fluweel een exclusieve stof die voorbehouden was voor mensen met status. Vandaag is het een stof met een heuse dosis 'street creddie' die door iedereen gedragen kan worden én die past in verschillende soorten interieurs. "Velours kan perfect geïntegreerd worden in zowel een modern, retro, bohemien als een strak interieur", zegt Inge te Kaat, communicatieverantwoordelijke bij Sofacompany. "Het komt wel het best tot zijn recht in combinatie met andere texturen en kleuren. Dit geeft een mooi contrast, zoals bijvoorbeeld een fauteuil bekleed met velours naast een mooi leren daybed. Je kunt het eenvoudig combineren met andere materialen als hout, marmer en messing voor een prachtig geheel", aldus te Kaat.

Nieuwe kleuren
Naast koninklijk diepblauw, okergeel, donkergroen, donkergrijs, taupe, lichtblauw en trendy cognac - die Sofacompany al een tijdje in de collectie heeft - zijn er nu ook nieuwe kleuren toegevoegd aan het velvet assortiment. Zo is de sexy 'Harry' in prachtig lichtroze velours verkrijgbaar en 'Allie' in fantastisch 'Plum', een mysterieus en warm wijnrood.

Over Sofacompany
Sofacompany verkoopt unieke en betaalbare Deense designmeubels. Van retro tot bohemian en van klassiek tot modern. Sofacompany heeft het hele proces, van ontwerp en productie, tot aan levering, volledig in eigen hand. Met deze unieke formule daagt Sofacompany de conservatieve meubelindustrie uit; geen overbodige tussenpersonen en uniek en betaalbaar design voor iedereen. Sofacompany is in Nederland 4 jaar geleden als online shop gestart en heeft showrooms in Arnhem, Antwerpen en Rotterdam.

Boilerplate

Overige informatie over Sofacompany
Website: http://nl.sofacompany.com