Rotterdam,
25
juli
2017
|
16:40
Europe/Amsterdam

Sparks Hostel laat Rotterdam nog meer stralen

Historisch pand aan Westersingel omgetoverd tot sprankelend hostel

Rotterdam is hip en happening. De Maasstad werd vorig jaar door de toonaangevende reisgids Lonely Planet bekroond met een plek 5 in de top tien van 'topsteden' ter wereld. En het bleef niet alleen bij dat lijstje. Het aantal toeristen dat een bezoek brengt aan de populaire havenstad groeit met de dag. Goed nieuws voor deze reizigers, want vanaf augustus opent een prachtig nieuw hostel haar deuren in hartje Rotterdam. In een statig vooroorlogs pand aan de Westersingel komt het sprankelend vormgegeven Sparks Hostel. Op steenworp afstand van het centraal station, midden in het bruisende centrum, is het de ideale verblijfplek voor de backpacker en budgetreiziger die een warme en persoonlijke thuishaven zoekt.

Kind aan huis
Sparks Hostel is niet het type hostel van krakkemikkige bedden en vintage design. Dit gloednieuwe hostel krijgt een luxueuze, maar vooral warme uitstraling. De gast krijgt een ‘kind-aan-huis-gevoel’ dankzij de laagdrempelige uitstraling van het interieur van de lounge. Er komen verschillende zithoeken, maar ook komt er een lange houten tafel waar gasten onderling tips uit kunnen wisselen en waar gezellig gezamenlijk kan worden gegeten. De lounge wordt het hart van het hostel met een open keuken waar de gasten zelf hun maal kunnen bereiden. Bij mooi weer kan de gast ook lekker buiten op terras langs de gevel zitten.
 

Altijd bereikbaar
Voor vragen kunnen gasten te allen tijde terecht bij het personeel, maar Sparks Hostel gaat ook met haar tijd mee. En dat betekent dat gasten zowel tijdens, als voor en na haar verblijf in het hostel vragen kunnen stellen via verschillende kanalen zoals Facebook Messenger. Zo kan de gast waar ook ter wereld en op welk tijdstip dan ook met haar vragen terecht.
 

Slaapverblijven
Sparks Hostel biedt plek aan 130 gasten en heeft zowel hotelkamers met tweepersoons-bedden voor wat meer privacy als slaapruimtes met stapelbedden. Sparks Hostel heeft geen stapelbedden die heen en weer wiebelen zodra de bovenbuurman- of buurvrouw zich omdraait, maar stevige stalen stapelbedden die speciaal op maat zijn gemaakt en van vele gemakken zijn voorzien. Zo is er onder meer opbergruimte, kunnen de bedden met houten panelen worden afgesloten voor extra privacy en zijn er stopcontacten om laptops en smartphones op te laden.
 

Hartje centrum
Niet alleen de bedden zijn uniek. Het prachtige statige pand en de buitengewoon goede locatie vergeet de gast ook nooit meer. De typische kenmerken in het pand zijn tijdens de grondige renovatie bewaard gebleven, zoals de ouderwetse wenteltrappen, hoge plafonds en grote raampartijen die voor veel lichtinval zorgen. De ramen bieden uitzicht op het hart van de Maasstad. Terwijl de gast de slaap nog uit zijn ogen staat te wrijven, heeft het een fenomenaal uitzicht op het bruisende Kruisplein in hartje Rotterdam centrum. Een plek waar nieuwe architectonische hoogbouw en vooroorlogse panden naadloos in elkaar overgaan. Gescheiden door een singel met promenade waarover ’s avonds vele Rotterdammers en toeristen hun weg weten te vinden richting het nachtleven op de Oude en Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Een betere thuishaven zo midden in de stad kun je je als gast niet wensen. En met het centraal station op steenworp afstand, loopt de gast zo vanaf de trein of bus het hostel binnen dat van verre al te herkennen is aan het gekleurde logo aan de buitenmuur.
 

Achtergrond
Sparks Hostel wordt gerund door Rotterdammer Matthijs Jansen. Hij wordt hierin bijgestaan door Jeannine Leffers. Beiden werkten geruime tijd bij King Kong Hostel in Rotterdam. Deze nieuwe uitdaging is Jansen op de buik geschreven. Jansen: ,,Het is een sport voor me om namen te onthouden, te weten wie welke koffie drinkt, ‘lezen’ welke interesses iemand heeft om op die manier direct de juiste plekken aan te raden. Ik vind het zeer belangrijk dat mijn gasten zich thuis voelen. Sparks Hostel is een plek die prikkelt. Uitnodigt tot het ontmoeten van anderen om zo nieuwe ervaringen op te doen met de stad Rotterdam als decor.’’

Overige informatie over Sparks Hostel
Locatie : Westersingel 1A, Rotterdam
Email : info@sparkshostel.com
Facebook : www.facebook.com/sparkshostel
Telefoon : 010 436 3080